Eğitim Dijital dönüşüm eşiğinde eğitim sektörü

Dijital dönüşüm eşiğinde eğitim sektörü

11.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Online eğitim veren Netkent Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ali Eşkinat, “4 kıta ve 23 ülkeden öğrencisi bulunan üniversitemiz bölgenin öncü eğitim kurumu” dedi.

Dijital dönüşüm eşiğinde eğitim sektörü

İnternet ve teknolojinin hayatımızda yoğun olarak yer almasının her alanda olduğu gibi eğitim sektöründe de kaçınılmaz yeni yapılanmaları sağladığını belirten Netkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ali Eşkinat, bu dönüşümü Türkiye’de bir ilk olarak ‘Yatırımcı Entegratör Çözüm Ortağı’ sıfatıyla e-MBA ve e-MYO programlarıyla çeşitli üniversitelerle uyguladıklarını kaydetti. “Hedefimiz dijital dönüşüm çağında hem ülkemiz insanına hem de insanlığa değer katacak öncü bir üniversite kurmaktı. İşte Netkent’in temeli bu idealle oluştu” diyen Eşkinat, şu bilgileri verdi: “Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi olarak, 4 kıta ve 23 ülkeden öğrencisi bulunan ve İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Hukuk Fakülteleri lisans ve lisansüstü programlarıyla akademik faaliyetlerine devam eden üniversitemiz, 21. Yüzyılın çağdaş eğitim modeliyle bölgenin öncü eğitim kurumudur.”

Haberin Devamı

Online eğitim veriyor

Blockchain, yapay zekâ ve metaverse gibi olgularla dijital dönüşümün global ekonomiyi farklılaştırdığını ve eğitim sektörünün de bu değişimin içerisinde yer aldığını belirten Eşkinat, online üniversite hakkında şunları söyledi: “Online Üniversite, translokal ve transtemporal olarak, yani birçok coğrafyada ve farklı zaman dilimlerinde aynı anda gerçekleşen eğitim metodolojisinin öğrenciler ile akademisyenler arasında eğitim ve öğretimi sağladığı bir yükseköğretim kurumudur. Geleneksel bir sınıf ortamında olduğu gibi eğitim canlı ve interaktif derslerle verilir. Ayrıca bir avantaj olarak öğrenciler kayıt edilmiş derslerini daha sonra da tekrar seyredebilir. Dönem içi vize sınavları dahil olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetleri online yapılır. Artık kampüs tüm dünya. Dolayısıyla üniversitenin teknolojik altyapısı buna uygun olmalı. Üniversitemizin online olması sadece bir eğitim yöntemidir. Üniversitemiz de geleneksel üniversite yapısının getirdiği idari ve akademik oluşumlara, değerlere ve prensiplere aynen sahiptir.”

Haberin Devamı

Pandemiyle hızlandı

1990’larda aktif olarak hayatımıza giren internetle birlikte 2000’li yıllarda online eğitimin global yükseköğretim alanında etkisini artırmaya başladığını belirten Eşkinat “Pandemi süresince tüm dünyada şartlar gereği online yapılan eğitimle aslında önemli olanın yöntem değil, eğitmen ve içerik olduğu çok net anlaşıldı” dedi. Araştırmalara göre online eğitim sektörü hacminin 2025 yılı itibarıyla 350 milyar dolar seviyesine ulaşmasının beklendiğini dile getiren Eşkinat, dijital üniversitelerin de global yükseköğretim sektöründe önemli bir pay sahibi olacağına dikkati çekti.

Z kuşağının eğitim hayatında 2 önemli önceliği olduğunu vurgulayan Eşkinat, “Birincisi alacakları eğitimin yaratacağı değer ve iş imkânları. Çünkü mesleklerin, kavramların ve iş sahalarının hızla değiştiğinin farkındalar. İkincisi ise Z kuşağı için zaman kavramı çok kıymetli. İşte bu noktada dijital dönüşüm çağının çocukları olan Z kuşağı, online eğitimin öneminin farkında” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye cazibe merkezi olabilir

Yabancı öğrencilerin sadece ekonomik olarak değil, özellikle kültürel diplomasi çerçevesinde de önemli kazanım sağladıklarına da değinen Eşkinat “Türkiye sosyoekonomik ve kültürel açıdan bulunduğu coğrafyada tam bir cazibe merkezi. Bu coğrafya eğitim üssü haline gelmek için tüm altyapı, birikim ve insan kaynaklarına sahip. Netkent Üniversitesi olarak seçtiğimiz eğitim metodolojisiyle evrensel yükseköğretimi uluslararası boyuta taşımak hedefimiz” dedi.