Eğitim E-okul giriş işlemleri ve Veli Bilgilendirme Sistemi ile devamsızlık öğren!

E-okul giriş işlemleri ve Veli Bilgilendirme Sistemi ile devamsızlık öğren!

28.04.2016 - 09:51 | Son Güncellenme:

E-okul VBS ile öğrencinin eğitim hayatı daha kolay kontrol altına alınabiliyor. E-okul velilerin okul ile olan bağlantısını güçlendirmiştir. E-okul sisteminin nasıl kullanıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

E-okul giriş işlemleri ve Veli Bilgilendirme Sistemi ile devamsızlık öğren

Sizlere bu yazımızda e-okul Veli bilgilendirme ve yönetim sistemi hakkında bilgi vereceğiz. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemi 2007 yılının ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılma açılmış olan bir uygulamadır. Okul Yönetim Bilgi Sistemi olan e Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde ortaöğretim ve ilköğretim kurumlarında okumakta olan bütün öğrencilerin devamsızlıkları notları gibi bilgiler bu sisteme kaydedildikten ve çok kolay bir şekilde öğrenmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi yazımızın devamında bulabilirsiniz. E-Okul Veli Bilgilendirme sisteminin sunmuş olduğu hizmetlerden bazıları şunlardır. E-okul ders programı sayesinde öğrencinin derse başlangıç, ders programı ve bitiş saatleri hatta derse giren öğretmenlerin haftalık ders programı ve devamsızlık bilgileri hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi bu bölümde bulabilirsiniz. E-okul not bilgileri de yine öğrencinin bu zamana kadar almış olduğu notlar, sınavlar, proje ve performans notları ve puanlar gibi Bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenci TC kimlik numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilmiş olan 11 basamaklı TC kimlik numarasını sayesinde sisteme kayıt olarak öğrencinin karne notları ve bilgileri e-okul sayfası üzerinden öğrenme şansına sahipsiniz. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemine girdiğiniz zaman sizlerin karşısına ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada yer alan resimdeki sayıları doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise öğrenci TC kimlik numarasını doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. En son olarak ise öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra resimler çıkacak olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile beraber bazı kimlik bilgileri girmeniz sizleri sizlerden istenecektir. Bunları doğru ve düzgün bir şekilde sisteme giriş yaptıktan sonra e-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemine giriş yapma şansına sahipsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencinin okul ile ilgili bütün bilgilerine ulaşabilirsiniz. E-okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında kullanıma açılmış olan bir yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bu sistem bir öğrencinin okula kaydından itibaren başlayıp mezuniyetine kadar olan bütün süreci içermektedir. Bu zamana kadar e-okul modülüne bütün özel ve resmi ilköğretim okulları özel eğitim okulları ve anaokulları giriş yapmaktadır. İleriki zamanda ise sistemin geliştirilmesi ile beraber diğer kurumların da dâhil edilmesi düşünülmektedir. O zaman itibariyle öğrencinin dosya bilgileri okula kaydı ve resmi sisteme giriş işlemleri aynı zamanda nakil verme verme-alma işlemleri gibi bütün işlemleri e-Okul sistemi sayesinde öğrenme şansına sahipsiniz. E-okul sistemi üzerinden öğrencinin kısa vadede projelerinden ve sınavlarından almış olduğu notları karnesinde takdir mi teşekkür mü hangi belgeli belgeyi aldığı gibi bilgilerin yer verilmesi düşündürmektedir. Sizler e-okul sistemine giriş yaparak öğrenciniz hakkında bütün bilgileri bulabilirsiniz. Sistem sayesinde veliler öğrenci hakkında ki her bilgiye ulaşabilirler.