Eğitim E-okul sistemine nasıl giriş yapılıyor?

E-okul sistemine nasıl giriş yapılıyor?

14.06.2016 - 08:55 | Son Güncellenme:

Velisi olduğunuz öğrencinin güncel okul bilgilerini e-Okul sistemi ile öğrenebiliyorsunuz. Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilenen ara yüzü ile hizmet veren e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden artık çok daha ayrıntılı bilgilere ulaşılabiliyor. Velisi olunan öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile e-Okul girişi yapılabiliyor.

E-okul sistemine nasıl giriş yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrencilere ve velilerine yönelik olarak elektronik ortam üzerinde e-Okul hizmeti sunulmaya başlandı ki eğitimde çağdaşlaşma ve modernleşme çalışmalarında önemli bir adım bu sayede geride bırakıldı. Modern yüzyılda öğrencilerin son derece çağdaş ve gelişmiş standartlarda eğitim hizmetlerinden yararlanarak, gelişmiş ülkeler ile eş değer kalitede ve seviyede eğitim alabilmesi sağlanıyor. Çok uzun süredir Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde kendisine fazlasıyla yer edinmiş olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli bilgilendirme sistemi ile birlikte Türkiye’de eğitimde velilerin de çok daha etkin bir rol üstlenmesi sağlanıyor. Böylelikle sadece bölgesel ve ulusal bazda değil aynı zamanda da uluslar arası bazda da öğrencilerin çok daha başarılı olabilmesine destek sağlanabiliyor. Öğrencilerin güncel ve geniş kapsamlı eğitim bilgilerinin kayıtlı olduğu merkezi yönetimdeki bir eğitim portalı olan e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’de eğitimin çok daha çağdaş standartlarda sunulabilmesine olanak sağlıyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İki aşamalı bir sistem olarak hizmet veren portal üzerinde öğrenciler ve velileri için ayrı bir portal, öğretmenler için ayrı bir portal bulunuyor. Günümüz modern Türkiye’sinde her eğitim günü sonunda öğretmenler tarafından öğrencilerin devamsızlık bilgisi, not bilgisi gibi güncel eğitim verilerinin girişi portala yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim portalı e-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin ilk okula başladıkları dönemlerden ortaöğretim düzeyini tamamlayana kadar ki zaman dilimi içerisinde geçen tüm eğitim sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiler en güncel şekilde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2000’li yılların ortalarından itibaren Türk eğitim sistemi içerisinde kullanılıyor olması öğrencilerin çok daha interaktif eğitimler alabilmesi ve eğitim yaşamlarında çok daha yüksek başarılar ile eğitimlerini tamamlayabilme imkanına sahip olabilmesi sağlanıyor. Öğrencilerin en güncel eğitim durumuna ilişkin olarak not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve karne bilgisi gibi bilgilerin alınabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinde veliler tarafından giriş işlemleri sadece öğrencinin T.C. kimlik numarası ile öğrencinin okul numarası bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim portalı e-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin ilk okula başladıkları dönemlerden ortaöğretim düzeyini tamamlayana kadar ki zaman dilimi içerisinde geçen tüm eğitim sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiler en güncel şekilde yer alıyor.

Velilerin yoğun şekilde kullanmakta olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi veli bilgilendirme sisteminin dışının da yönetim bilgi sistemi bölümü ile de öğretmenlerin öğrenci bilgilerinin girişlerini gerçekleştirebilmeleri amacı ile hizmet veriyor. MEB e-Okul veli bilgilendirme sistemi girişleri öğrenci T.C. kimlik no ve okul numarası ile yapılırken, yönetim bilgisi sistemi girişleri öğretmenler tarafından kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile gerçekleştirilebilmektedir. Hem velilerin hem de öğrencilerin bulundukları her yerden kolay bir şekilde internete erişim sağlayabiliyor olması internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi gibi tüm dijital eğitim projelerinin son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.