Eğitim E Okul VBS nasıl girilir, nasıl kayıt olunur?

E Okul VBS nasıl girilir, nasıl kayıt olunur?

31.05.2016 - 10:32 | Son Güncellenme:

MEB e-Okul projesiyle birlikte eğitimde daha çağdaş ve daha modern koşullar yakalanıyor. İnternet üzerinde yer alan MEB e-Okul projesi internete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabiliyor. Peki E Okul VBS nasıl girilir, nasıl kayıt olunur?Veliler e-Okul sistemine öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile erişim sağlayabiliyor.

E Okul VBS nasıl girilir, nasıl kayıt olunur

E Okul VBS ile teknoloji eğitim ile birlikte iyice harmanlanmış oldu. Gelişen teknoloji, en fazla gençler tarafından kullanılıyor. Buradaki bilgi tüketimine ve üretimine en fazla katkıyı da yine gençler sağlıyor. Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi gibi kurumlar, teknolojiden en verimli şekilde faydalanmaya çalışıyor. Bugünün koşullarında insanlar hayat temposu içerisinde birbirine ayıracak zaman yaratmada sıkıntılar çekebiliyor. Özellikle çalışan
veliler, öğrenciler için zaman ayırıp okula giderek kontrollerde bulunmak konusunda ciddi bir zaman sorunu yaşıyor. Ancak son yıllardaki gelişmeler, bu anlamda velilerin işlerini hayli kolaylaştırmış gibi görünüyor. Eğitimde E Okul VBS hizmeti hem velilerin, hem eğitimcilerin, hem de öğrencilerin sorunlarına bir çok yönden çözüm üretmiş oldu. E Okul VBS'den faydalanan veliler, pek çok bilgiyi bu platformdan edinebiliyor, zaman ayıramadıklarında dahil bir kaç tıklama sonucunda öğrencinin gelişim sürecine dahil olabiliyor. Peki E Okul VBS hangi işlemleri yapabilmenizi sağlıyor? Hayatınızı nasıl kolaylaştırıyor ve E Okul VBS işlemleri nasıl yapılıyor? İşte merak edilenler...

Haberin Devamı

E OKUL VBS NASIL GİRİLİR, NASIL KAYIT OLUNUR?

E Okul VBS'den faylanacaklar, öncelikle "https://e-okul.meb.gov.tr/" gidin. Bu adrese gitmenizin ardından ana sayfada karşınıza çeşitli giriş seçenekleri çıkacaktır. Bu seçenekler Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş seçenekleridir. Veliler buraya girişi Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş bölümünden gerçekleştirecekler. Bu bölümde sizden istenen Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No bilgilerini eksiksiz olarak girin. Ardından Bu iki bölümün yanında yer alan Resimdeki Rakamlar bölümünde size gösterilen karakterleri doğru şekilde gerekli bölüme yazın ve giriş seçeneğine tıklayın. Bunun sonucunda sisteme giriş yapmış olacaksınız. Veliler bu ekrandan öğrenci hakkında sistemde yer alan tüm bilgileri öğrenebiliyor. Öğrencilerin eğitim süresi boyunca bu sistemde kayıtları bulunuyor ve veliler bu bilgilere bu süre boyunca ulaşabiliyor. Ayrıca E Okul VBS için kayıt olmak gerekmiyor. Öğrencilerin eğitimlerine başlaması bu sisteme
girebilmenizi sağlıyor.

Haberin Devamı

NELER YAPILABİLİR?

E Okul VBS sayesinde pek çok bilgi için bir havuz oluşturuluyor. Eğitimciler öğrenciler hakkında; öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular gibi bilgileri buraya giriyor ve bunlar Milli Eğitim Bakanlığı sunucularında muhafaza ediliyor. E Okul mödülünden veliler E Okul VBS ile faydalanabiliyor ve bu sistemden öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları gibi bilgilerini öğrenebiliyor.



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerin ve velilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanabilme imkanına sahip olabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin en güncel eğitim durumlarına ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi öğrencilerin ilk eğitime başlamalarından itibaren üniversite düzeyine gelen kadar ki tüm eğitim sürecini kapsayan eğitim bilgileri bulunmaktadır. Bu şekilde öğrencilerin eğitim durumları ile ilgili olarak internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ile birlikte öğrenilebiliyor. Bu sistem bir okul yönetim bilgi sistemidir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılında MEBSİS projesinin önemli bir parçası olarak oluşturulan e-Okul sistemi Türkiye’deki eğitimi daha modern ve daha kaliteli standartlara kavuşturulabilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul sistemi sanal ve merkezi bir eğitim yönetim sistemi olarak hizmet vermektedir. İki aşamadan oluşan bu sistem ile birlikte Türkiye’de eğitim gören öğrencilerin ilk eğitime başlamalarından, üniversite düzeyine kadarki eğitim süreçlerini içeren bir sistemdir. Çocuğunun okul durumu ile ilgili olarak her zaman takip gerçekleştirebilmek için çocuğunun okuluna giderek öğretmenlerinden güncel durumu ile ilgili olarak bilgi alabilme şansını pek bulamayan veliler, günümüz modern Türkiye’sinde eğitimde aktif olarak kullanılan MEB e-Okul sistemi sayesinde çocuklarının okuldaki güncel durumunu takip edebilme şansını yakalıyor.

Türkiye’deki eğitim hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern koşullara ulaştırılabilmesini amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi iki aşamadan oluşan bir yönetim bilgi sistemidir. Özellikle öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenleri ve çok daha fazla güncel eğitim bilgisinin girişi bu sanal portal üzerinde her eğitim günü sonunda öğretmenler tarafından e-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Veliler ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak, çocuklarının okuldaki en güncel durumları ile ilgili olarak her zaman en güncel bilgilere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilme ve ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor.