Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılacak?

E-okul veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılacak?

09.11.2015 - 15:56 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi neredeyse her veli ve yönetici tarafından kullanılmakta olan sistemlerdir. Bu sisteme girişi nasıl yapacağınız bilgisine haberimizden erişebilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılacak

Günümüz modern teknoloji çağının eğitim sistemi üzerinde ki etkisini oldukça büyüktür. Modern dünyada ki gelişmeleri yakalayabilmek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni nesil internet teknolojisini örnek alarak gerçekleştirmekte olduğu son yıllardaki teknolojik eğitim sistemi projeleri ile Türkiye’deki eğitim sisteminde daha modern daha çağdaş düzeye yükseltmiştir. Özellikle de dijital platform üzerinde velilere, öğrencilere, öğretmenlere ve okul idarecilerine hizmet vermekte olan ve 2 aşamadan oluşan bir eğitim sistemi olan E Okul sistemi bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E Okul sisteminin ilk aşamasını E Okul yönetim bilgi sistemi oluşturmaktadır. Öğretmen ve okul idarecilerinin okula ve öğrenciye ilişkin olarak en güncel eğitim bilgilerini girmekte oldukları bu sistem içerisinde bilgi girişleri düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve de ilerletilen E Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve okul idarecilerin girmekte oldukları okul ve öğrenci güncel eğitim bilgilerinin veliler tarafından internet kolaylığında görüntülenebilmesi ve güncel bilgi alınabilmesi amacı ile ikinci aşama olan E Okul sistemindeki veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Günümüz modern Türkiye’sinde internet yaşamın her alanında kendisine yer buluyor. Sağlık alanından kamu hizmetlerine kadar internetin kullanım alanı oldukça artmıştır. Bu artış sayesinde vatandaşlar pek çok işlemi internet aracılığı ile çok daha kısa sürede yapma imkânı bulmuştur. Özellikle de insanların yaşamlarını kolaylaştıran yenilikler getiren internet teknolojisinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmaya başlanması ile birlikte Türkiye’deki eğitim sisteminde çok daha çağdaş ve çok daha modern temellerin oluşturulabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul yönetim bilgi sistemi bütün ülke genelindeki devlet okullarındaki öğrencilerin ve okulların en güncel en yeni eğitim bilgilerinin girişinin merkezi bir sisteme yapılması ve velilerinde internet kolaylığında öğrencilerinin okuldaki durumunu takip edebilmeleri sağlanıyor. Bu nedenle de günümüz modern Türkiye’sinin eğitim sisteminde son derece önemli bir rol üstlenmiş durumdadır. Dijital platform üzerinde boy gösteren E Okul sistemindeki veli bilgilendirme sistemi girişi e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi girişi bölümünden kolaylıkla yapılabilmektedir. Öğretmen ve idareciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine görev sürelerinin başlangıcında verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile yönetim bilgi sistemine giriş yapmaları mümkündür.

Haberin Devamı

Bu eğitim sisteminde ki gelişme ve ilerleme üzerindeki E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ile öğretmen ve idareciler en güncel eğitim bilgilerinin girişini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Okul idarecilerinin genel olarak okul bilgilerinin girişini yapıyor. Özellikle devamsızlık bilgisi, öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, haftalık ders programı hazırlığı, derslere giren öğretmenler bilgisi düzenlemesi, karne bilgisi ve sosyal faaliyetler gibi daha genel eğitim bilgilerinin girişleri yapılıyor. Öğretmenler ise E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrencilerin sınav sonuçları, genel not ortalamaları, sözlü notları, sınav tarihleri, şube ortalaması ve diğer bilgilerinin girişleri yapabilmektedir.

E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmen ve idareciler tarafından yapılan bu girişlerin veliler tarafından görülmesi E Okul veli bilgilendirme sistemi ile sağlanmaktadır. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile bulundukları her yerden internete erişim sağlayabilen veliler, internet üzerinde bulunan veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının okuldaki güncel durumunu en ayrıntılı şekilde öğrenebilme imkânı bulmuşlardır. Öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki öğrencinin eğitim durumu ilişkisinin daha sağlıklı ve daha interaktif bir biçimde kurularak, öğrencilerin okulda daha başarılı olabilmesi için yapılması gerekenlerin daha doğru zamanda, daha doğru biçimde yapılabilmesini sağlamayı amaç ednilmiştir.

Haberin Devamı

E Okul veli bilgilendirme sistemi girişi e-okul .meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri ile gerçekleştirilebiliyor. Veliler dijital platform üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, karne bilgisi, şube ortalaması, sözlü notları ve haftalık ders programı gibi en güncel eğitim bilgilerine erişim sağlayabiliyor.