Eğitim Emine Erdoğan: Kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbi

Emine Erdoğan: Kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbi

27.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi’nin tanıtım toplantısı Şehit Öğretmen Mehmet Ali Durak Ortaokulu’nda dün gerçekleştirildi.

Emine Erdoğan: Kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbi

Hande Atılgan - Projeyi değerlendiren Emine Erdoğan, “Kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbi” dedi. “Kütüphane, 7’den 70’e herkes için temel bir ihtiyaçtır. Kitaplar, nesiller arası haberleşmeyi sağlayan iletişim araçlarıdır” vurgulamasını yapan Erdoğan, şunları söyledi: “Dijital dönüşümün yaşandığı çağımızda, internetin her şeyi bildiği yanılgısı kütüphaneleri bir süre yalnızlığa mahkum etti. Oysa dünya ne kadar değişirse değişsin, kütüphanelerin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Kütüphaneler artık tozlu rafları olan kitap müzeleri değil, birer yaşam alanı olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbidir. Projemizin, tüm okullarımızda, bu kalbin güçlü bir şekilde atmasına vesile olacağına inanıyorum. Buradan tüm anne babalara seslenmek istiyorum. Gelin, çocuklarımızı erken yaşta kütüphanelerle tanıştıralım. İnanıyorum ki kütüphane kapısından giren her çocuk, kütüphanecilerin en büyük sevincidir. Bu güzel dostluğu çocuklarımıza hediye edelim.”

Haberin Devamı

Mehmet Nuri Ersoy da konuşmasında, gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere dilediği gibi ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerinin altını çizerek bunun için müzeleri, kütüphaneleri, sanat merkezlerini, sergi ve sinema salonlarını daha da yaygınlaştıracaklarını söyledi. Ersoy, ayrıca kültürsüzlüğün bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaketlerden biri olduğuna dikkat çekti.