Eş Anlamlı Kelimeler Başarı Eş Anlamlısı Nedir? Başarı Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Başarı Eş Anlamlısı Nedir? Başarı Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

08.05.2021 - 03:13 | Son Güncellenme:

Başarı kelimesi günlük hayatta en çok kullanılan sözcükler içerisinde yer alır. Tabii bu kelimenin aynı zamanda farklı eş anlamlı sözcükleri de bulunmaktadır. Peki başarı eş anlamlısı nedir? Başarı kelimesinin eş anlamı olan sözcükler üzerine merak edilenler.

Başarı Eş Anlamlısı Nedir Başarı Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Anlamları aynı ancak yazılışları farklı olan kelimeler eş anlamlı sözcükler olarak ifade edilir. Bu doğrultuda her ne kadar başarı kelimesi daha çok kullanılsa bile, aynı zamanda farklı eş anlamlı karşılıkları da bulunur.

Başarı Eş Anlamlısı Nedir?

Başarı kelimesinin iki farklı eş anlamlı karşılığı yer almaktadır. Bu karşılıklar amaca uygun olarak günlük yaşamda ya da bulmaca üzerinden kullanılabilir.

- Muvaffakiyet
- Sükse

Her iki kelime de başarı sözcüğünü aynı şekilde anlama üzerinden taşımaktadır. Böylece özellikle arka arkaya yazılan kelimeler söz konusu olduğu vakit, anlam karışıklığı yaşanmadan güzel cümleler kurulabilir. Ayrıca kare veya çengel bulmaca üzerinden de karşılaşıldığı vakit, başarı kelimesine karşılık olarak yazılabilir. Özellikle muvaffakiyet kelimesi başarı sözüne karşılık daha fazla alternatif olarak kullanılıyor. Daha entelektüel durumlar söz konusu olduğunda ise sükse kelimesi öne çıkar.