Eğitim Faaliyet Oranları Nedir, Nasıl Hesaplanır? Faaliyet Oranları Formulü Nedir?

Faaliyet Oranları Nedir, Nasıl Hesaplanır? Faaliyet Oranları Formulü Nedir?

15.02.2022 - 17:20 | Son Güncellenme:

Faaliyet oranları nedir ve nasıl hesaplanır birçok kişinin sıklıkla merak ederek araştırdığı konulardan biridir. Özellikle önemli bir yere sahip olmasından dolayı araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Faaliyet oranlarının ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl hesaplandığı konusunda da bilgi sahibi olabilirsiniz. Faaliyet oranları nedir, nasıl hesaplanır? Faaliyet oranları formülü nedir tüm detayları ile derledik.

Faaliyet Oranları Nedir, Nasıl Hesaplanır Faaliyet Oranları Formulü Nedir

Faaliyet oranları firmaların faaliyetlerine devam edebilmek için sahip oldukları varlıkları ne kadar etkili kullanabildiklerini gösteren bir orandır.

Faaliyet Oranları Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Faaliyet oranları ne olduğu merak edilen oranlardan biridir. Aynı zamanda birçok kişi tarafından nasıl hesaplandığı da merak edilen ve araştırılan bir konudur. Faaliyet oranları, firmaların sahip oldukları tüm varlığı ne kadar etkili kullandığını gösteren bir orandır. Bir diğer deyişle, firmaların iktisadi olan tüm varlıklarını ne kadar sürede ve ne kadar hızla paraya dönüştürdüğünü gösteren orana Faaliyet oranları denir.

Faaliyet oranını hesaplamak için alacak devir hızını, stok devir hızını, aktif devir hızını, ortalama tahsilat süresini, maddi varlıkların devir hızını, stok devir süresini, dönen varlıkların devir hızını ve nakit devir hızını bilmek gerekir.

Faaliyet Oranları Formülü Nedir?

Stok Devir Hızının Formülü: Satılan Mal Maliyeti / Ortalama Ticari Mal Stok
Stok Devir Süresi Formülü: 360 / Stok Devir Süresi
Alacak Devir Hızı Formülü: Net Satış / Ortalama Ticari Alacaklar
Alacakların Süresi Formülü: 360 / Alacak Devir Hızı
Aktif Devir Hızı Formülü: Net Satış / Aktif Toplam