Zıt Anlamlı Kelimeler Galip Zıt Anlamlısı Nedir? Galibin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Galip Zıt Anlamlısı Nedir? Galibin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:

Zıt anlamlı kelimeler; Türkçe dilinde çokça bulunmaktadır. Bununla beraber her kelimenin ayrı ayrı eş anlamı ve zıt anlamı bulunur. Zıt anlamlı kelimelerin pek çoğu, kelime içerisinde kullanılan kelimelerdir. Bu kelimelerin içerisinde galip zıt anlamlısı araştırılmaktadır. Peki, galip kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler nelerdir? Galibin zıt anlamı nasıl tanımlanır? İşte, tüm detaylar.

Galip Zıt Anlamlısı Nedir Galibin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Galip kelimesi; herhangi bir olayı yenmek, üstesinden gelmek anlamına gelir. Bununla beraber kelimenin ne anlama geldiği, zıt anlamını bilmek açısından oldukça önemlidir. Galip kelimesinin, cümleler içerisinde çok sık bir şekilde kullanıldığını belirtmek gerekir. Galip kelimesinin zıt anlamının ise mağlup şeklinde tanımlandığı söylenebilir. Galip kelimesi ile mağlup kelimesi zıt anlamlıdır.

Galibin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Galip kelimesinin iki tane zıt anlamı bulunur. Galip kelimesinin anlamı; bir şeyin üstesinden gelmek, yenmek olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte galip kelimesinin zıt anlamlısı; mağlup ve yeniktir. Mağlup ve yenik kelimesi; bir şeylerin üstesinden gelememek şeklinde belirtilebilir. Galip ve mağlup kelimesine örnek olarak;

- Mağlup olan takım yeniden galibiyeti aldı.
- Bu galibiyetin sonucunda yenik düşmek de var.