Eğitim ‘Gençler, uzaktan çalışmaya uyum sağladı’

‘Gençler, uzaktan çalışmaya uyum sağladı’

11.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektörü, bu yıl ilk kez dijital ortamda gerçekleşen RE360 konferansında buluştu. Etkinlikte, ‘Yeni Dönemde İş Hayatı, Çalışma Düzeni’ başlıklı bir panel de düzenlendi. Özay Hukuk Bürosu Kurucusu Merter Özay moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, Han Spaces CEO’su Gizem Burteçin, Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği Dünya Başkanı ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) İK Dijitalizasyon Temsilcisi Rıza Kadılar konuşmacı olarak yer aldı.

‘Gençler, uzaktan çalışmaya uyum sağladı’

 

Oturumda gençlerin son yıllarda uzaktan çalışma taleplerinin olduğunu bu nedenle pandemiyle zorunlu olarak geçilen çalışma sistemine uyum sağlamakta zorluk çekmediğini belirten katılımcılar, pandemi sonrası süreçte ise hem uzaktan hem de yüz yüze çalışmanın bir arada yürütüleceği, hibrit çalışma sistemlerinin öne çıkacağını belirttiler.

Haberin Devamı

Toplantı sonrasında görüş aldığımız Rıza Kadılar, yeni dönemde birçok değişimin bizi beklediğini belirterek genç çalışanların ve yeni mezun olacakların yaşanacak değişimler konusunda daha şanslı olduğuna dikkat çekti.  Kadılar, “Bütün bu değişiklikler aslında gençler için iyi haber. Onların değiştirmeleri gereken eski alışkanlıkları olmadığı için bu değişen koşullara önceki nesillerden çok daha iyi adapte olabilirler” diye konuştu.

‘Kendinize yatırım yapın’

Uzaktan çalışma sürecinde kariyerlerini planlamak isteyenlerlere Rıza Kadılar şu önerilerde bulundu: “Kendilerini daha iyi tanımalılar. Duygusal tetikleyicilerini, bilinçsiz ön yargılarını ve düşünce kalıplarını fark etsinler. Yoksa özellikle ‘big data’nın elinde bir ürün olmaktan kurtulamayacaklar. Uzaktan erişim ve iş birliği imkânı sağlayan teknolojilere hem yatırım yapsınlar, hem de kullanıcı olarak içselleştirsinler. Ayrıca yeni yetkinlikleri geliştirmek için kendilerine yatırım yapsınlar.”

Haberin Devamı

Online eğitimlerin önemine vurgu yapan Kadılar,  “Gençler katıldıkları bütün eğitimlerin uluslararası akreditasyonu olduğundan emin olsunlar. Kazanımlarını şirket, sektör hatta ülke değiştirince bile ispat edebilecek sertifikalarla donatsınlar” ifadelerini kullandı.