Eğitim Hyung Ne Demek, Tükçesi Nedir? Hyung Hangi Dilde?

Hyung Ne Demek, Tükçesi Nedir? Hyung Hangi Dilde?

23.05.2022 - 13:47 | Son Güncellenme:

Hyung, kendinden büyük erkeklere hitap etme sözcüğüdür. Bu kelime kullanıldığı dilde yalnızca erkekler tarafından tercih edilir. Yine başka bir detay Hyung, saygı ve sevginin de göstergesi olduğu için hitap edilen kişiye karşı abi kardeş yakınlığı varsa bu kelime kullanılır. Kendilerinden küçük erkeklere bu şekilde hitap edilemez. İşte, merak edilen detayları derledik.

Hyung Ne Demek, Tükçesi Nedir Hyung Hangi Dilde

 Hyung, yabancı bir sözcüktür. Dilimizde pek fazla kullanılmasa da zaman zaman farklı alanlarda karşılaşmak mümkündür. Genel kültür bilgisi olarak öğrenmekte yarar olacaktır.

Haberin Devamı

 Hyung Ne Demek? Türkçesi Nedir?

 Hyung, abi, saygı duyulan ve sevilen büyük erkek kişiler için hitap etme kelimesidir. Yani bir hitap sözcüğüdür. Hyung hitap kelimesi yalnızca erkekler arasında kullanılır. Kadınlar bu kelime yerine farklı sözcük tercih ederler. Ayrıca Hyung olarak hitap edilecek kişi ile kan bağı dışında bir yakınlık olmalıdır.

 Hyung Hangi Dilde?

 Hyung, Korece bir sözcüktür. Farklı dillerde zaman zaman kullanıldığı görülse de ait olduğu dil Korece’dir. Korece de erkekler kendinden büyük kan bağı olmayan ancak abi yakınlığı hissettikleri kişilere Hyung olarak hitap eder.