Eğitim Katalin Nedir, Değerli Midir? Katalin Tesbih Özellikleri Nelerdir?

Katalin Nedir, Değerli Midir? Katalin Tesbih Özellikleri Nelerdir?

16.03.2021 - 01:18 | Son Güncellenme:

Belli başlı özellikleri bakalit taşına benzeyen katalin, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi ülkelerde mikavi adıyla biliniyor. Son derece değerli bir taş olup daha çok dekorasyon amaçlı üretilen ürünlerde kullanılmaktadır. Son yıllarda tespih yapımında da tercih edilen bu taşlar, ısıya dayanıklı olup uzun ömürlü kullanımlar için uygun standartlara sahiptir. Katalin nedir, değerli midir? Katalin tespih özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Katalin Nedir, Değerli Midir Katalin Tesbih Özellikleri Nelerdir

Piyasada eski katalinler antika değeri taşımaktadır ve oldukça değerlidir. Bunun dışında özellikle biblo ve bilardo toplarının üretiminde yapay reçineler de kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Katalin Nedir? 

 Katalin, genellikle tespih imalatında kullanılan başlıca materyallerden biridir. En çok üretilen ülkelerin başında ise Amerika ve Kanada geliyor. 

 Katalin Değerli Midir? 

 En az 10 - 15 senelik katalinler çok değerlidir. Bunun haricinde diğer katalin türlerinden imal edilmiş hediyelik eşyalar ve tespihler uygun fiyata satın alınabilir. 

 Katalin Tespih Özellikleri Nelerdir? 

 Genellikle kahverenginin farklı tonlarında üretilen katalin tespihler, ısıya karşı duyarlıdır. Kendine has bir kokusu olan bu ürün, namaz tespihi olarak da kullanılabilir.