Eğitim Konya’nın akıllı şehir stratejisi hazırlanacak

Konya’nın akıllı şehir stratejisi hazırlanacak

20.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi ve ASELSAN, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2030 yılına dek akıllı şehir stratejilerini içerecek yol haritasını çalışmak üzere iş birliğine imza attı.

Konya’nın akıllı şehir stratejisi hazırlanacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici, “Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN ile bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sunulan akıllı şehir çözümlerinin, şehrin demografik, coğrafi ve sosyolojik özellikleri de göz önünde bulundurularak ve yerel yönetimlerle iş birliği halinde uygulanması büyük önem arz ediyor. Bu sebeple, ülkemiz belediyelerinin akıllı şehir uygulamalarını şehre özel hale getirecek strateji ve yol haritası oluşturma çalışmalarına ASELSAN önderliğinde katkı vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli savunma şirketleri içerisinde ilk 50’de yer alan ve akıllı şehirlerle ilgili çalışmalar yapan ASELSAN, özellikle akıllı ulaşım sistemleri, akıllı enerji ve akıllı şehir yönetim sistemleri alanlarında faaliyet gösteriyor ve farklı belediyelerle iş birliğini sürdürüyor. Projeyle iki kurum, yeni nesil akıllı şehir çözüm önerileri, dijital teknolojilerle desteklenen sosyal programlar ve kullanıcı katılımını da içeren çözümler konusunda faaliyetler yürütecek.