Eğitim KYK bursu ve KYK kredisi arasındaki fark nedir? KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak?

KYK bursu ve KYK kredisi arasındaki fark nedir? KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak?

01.10.2019 - 14:34 | Son Güncellenme:

KYK bursu veya KYK kredisine başvuruda bulunmak isteyen üniversite öğrencileri, gelecek duyuruyu bekliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan duyuru için milyonlarca üniversite öğrencisi sabırsızlanıyor. Peki KYK bursu ve KYK kredisi arasındaki fark nedir? KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak?

KYK bursu ve KYK kredisi arasındaki fark nedir KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından üniversitede eğitim gören öğrencilere aylık olarak sağlanan burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerini bekliyor. KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Haberin Devamı

BURS NEDİR ?

 Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.