Eğitim KYK burs başvurusu için heyecan dorukta! KYK burs ve kredi başvuruları

KYK burs başvurusu için heyecan dorukta! KYK burs ve kredi başvuruları

04.10.2019 - 08:14 | Son Güncellenme:

KYK burs başvurusu yapmak isteyen milyonlarca üniversite öğrencisinin gözü KYK'dan gelecek haberde. Son olarak ek kontenjanla yerleşen öğrencilerin KYK yurt sonuçları açıklandı. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK burs başvurusu için heyecan dorukta KYK burs ve kredi başvuruları

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 3 Ekim 2019'da 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Ek kontenjanla ÖSYM tarafından bir yükseköğretim programına ilk defa yerleştirilen öğrenciler ile 7143 sayılı Kanun kapsamında aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler, Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına ilk defa yerleştirilen öğrenciler, Lisansüstü öğrencileri (Arasınıf dahil), Yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, Yurt içi ve yurt dışı değişim programına katılan ve lisans tamamlama öğrencileri için yurt sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. KYK burs ve kredi başvurularının kısa bir süre içerisinde başlaması bekleniyor.

BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Haberin Devamı

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.