Eğitim KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK yurt sonuçları 10.yedek listesi!

KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK yurt sonuçları 10.yedek listesi!

22.11.2015 - 21:40 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi sonuçları hala açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı konusunda henüz bir bilgi vermeyen Kredi Yurtlar Kurumu’nun en kısa sürede açıklayacağı tahmin ediliyor. Detayları haberimizde.

KYK burs sonuçları açıklandı mı KYK yurt sonuçları 10.yedek listesi

Türkiye’deki milyonlarca üniversite öğrencisinin üniversite öğrenimlerini çok daha çağdaş ve çok daha konforlu standartlarda geliştirebilmesi amacı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs/kredi ve yurt hizmetleri sunuluyor. Üniversite öğrenimi gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin, eğitimlerini tamamlayabilmeleri açısında ihtiyaç duydukları maddi desteğin devlet tarafından karşılanabilmesi amacı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her eğitim yılına özel üniversite öğrencilerine kredi/burs hizmetleri sunuluyor. Üniversite öğrencilerinin eğitim yılı başlamadan önce Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen tarih aralığında kuruma burs/kredi başvurusu yapmaları gerekiyor. Eğitim yılı öncesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na kredi/burs başvurusunda bulunan üniversite öğrencileri, kurumun değerlendirmeleri sonucunda bu hizmetten yararlanmaya hak kazanıp, kazanmadıklarını dijital platform üzerinde bulunan KYK burs sorgulama ekranından öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen teknolojileri ile internetin bulunulan her yere ulaşmaya başlaması özellikle üniversite öğrencileri arasında internet kullanımının oldukça popüler ve yaygın bir hale gelmesine yol açıyor. Bu durumda üniversite öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından dijital platform üzerinden yapılan burs sonuçları açıklamasını son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabildikleri her yerden online KYK burs sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs/kredi hizmetleri almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri eğitim yılı boyunca her ay başında Ziraat Bankası aracılığı üniversite öğrencilerine gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web portalı üzerinden KYK burs başvurusu sonuçları açıklamasına ilişkin gerekli duyuru yayınlandıktan sonra üniversite öğrencileri online KYK burs sorgulama işlemlerini yine kurumun web sayfasındaki online hizmetler sayfasından kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Üniversite öğrencileri KYK burs sorgulama sayfasından sadece birkaç dakika içerisinde T.C. kimlik numarası ile burs/kredi almaya hak kazanıp, kazanmadıklarını öğrenebilme imkanına sahip oluyor. Özellikle de dijital platform üzerinde KYK burs sorgulama ekranından burs/kredi almaya hak kazanan öğrenciler aldıkları ödemeleri tutar ve tarih gibi ayrıntılı bilgiler halinde de listeli şekilde görüntüleyebiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasında bulunan KYK yurt sorgulama sayfasından da üniversite öğrencileri yurt başvurularının kabul edilip, edilmediğini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi web sayfasında bulunan yurt sorgulama hizmetleri ile birlikte de üniversite öğrencileri yurt başvurularının sonuçlarını öğrenebiliyor. Üniversite öğrencileri akıllı cihazlar sayesinde internete erişim sağlayabildikleri her yerden Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasında yer alan online hizmetler kategorisinden KYK yurt sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekleri uygulama sayfasına ulaşarak, yurt başvurusu sonuçlarını ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle üniversite yaşamları boyunca son derece pratik ve ekonomik bir şekilde konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilme imkanına sahip olabiliyor.