Eğitim KYK Kredi ve Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK Kredi ve Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

05.10.2015 - 22:51 | Son Güncellenme:

Büyük bir merakla beklenen KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler burs ve kredi başvurusunda bulanabilecek? KYK başvurularıyla alakalı tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz!

KYK Kredi ve Burs Başvuruları Nasıl Yapılır

Bu yıl üniversiteyi kazanan öğrencilerin çoğu okulu açıldı. Çoğu öğrenci kalacak yerlerini ayarladılar. Kalacak yeri olmayan öğrenciler içinde devlet, KYK yurtlarını hizmete sokmuştur. Öğrenciler bu yurtlarda kalmak için yurtlar ve okullar açılmadan önce Kredi ve yurtlar kurumuna başvurularda bulundu. Kredi ve yurtlar kurumunun yurtları da yurt kapasitesi kadar öğrenci yurda aldı. Yurtlara giremeyen öğrenciler ise sıra ile yedek olarak beklemektedir. Yurt çıkan öğrenciler yurtlara kayıt yaptırmadığı zaman yedekte bekleyen öğrenciler sırayla yurtlara giriş yapabilir. Yurt başvurusu yapamayan öğrenciler içinde Kredi ve Yurtlar Kurumu 2. yedek başvuru gerçekleştirmiştir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Yurtlara yerleşemeyen veya yurt başvurusunu gerçekleştirmemiş olan öğrenciler 2. yedek başvuruyu yaparak yurtlarda kalma şansı elde edebilir. 2. yedek başvuruyu da kaçıran öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu son olarak 3. yedek başvuruyu yapmıştır. Son başvuruyu gerçekleştiren öğrenciler için başvuru sonuçları açıklanmıştır. Son olarak da Kredi ve yurtlar kurumu özel yetenek, yüksek lisans, doktora, yatay dikey geçiş, ek kontenjan ve artık yıl öğrenciler yurt başvuru sonuçlarını açıklamıştır. Bu sonuçları öğrenmek isteyen öğrenciler kredi ve yurtlar kurumunun ana sayfasından sorgulama sayfasına yönlendirilebilir. Sorgulama sayfasına girdikten sonra T.C. kimlik numarası, cilt numarası, aile sıra numarası ve son olarak sıra numaranızı sisteme girmelisiniz. Bu bilgiler girildikten sonra son olarak da ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK Burs Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Devlet kalacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler için yurt ayarladığı gibi ayrıca geçim sıkıntısı yaşayan öğrenciler için de burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Öğrenciler devletin verdiği burs ve kredilerden yararlanmak istiyorsa burs başvurusu yapmalıdır. Burs ve kredi başvuruları aynı yurt başvurusunu gerçekleştirdiğiniz gibi yine Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sitesinden gerçekleştirilebilir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvurularının ekim ayında başlayacağını duyurmuştur. Yani başvuruda bulunacak öğrenciler ekim ayından itibaren kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu ayrıca burs ve kredilerin ocak ayından itibaren öğrencilere verileceğini açıklamıştır. Burs başvurusunda bulunan her öğrenciye burs çıkmayabilir. Devletin verdiği 2 tip burs vardır. Başvuruda bulunan öğrencilere ya burs ya da kredi çıkmaktadır. Burs çıkan öğrencilerin geri ödeme yapması gerekmektedir. Kredi çıkan öğrenciler ise okulu bittiği zaman ve bir işe girdiği zaman aldığı kredileri geri ödemesi zorundadır.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bulunduğu için öğrenciler yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünün alt seçeneklerinden burs ve yurt başvurusu yapabildiğiniz gibi ayrıca kredi sorgulama gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz.