EğitimLisede değişiklik beklemeye alındı

Lisede değişiklik beklemeye alındı

18.10.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Lise eğitiminin yeniden yapılandırılması konusuna yönelik tartışmalar uzun süredir devam ediyor, 2+2, 3+1 ya da lisede zorunlu eğitimin olmadığı farklı modeller öne çıkıyordu. Ancak edinilen bilgilere göre lise eğitiminde önümüzdeki yıl bir değişiklik olmayacak.

Lisede değişiklik beklemeye alındı

OZAN ÖMER KADÜKER - Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gelen öneriler üzerinde iyileştirme yaparak yeni sistem üzerinde bir süre daha çalışmaya karar verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

ELEŞTİRİLER VARDI

Değişikliğin ertelenmesinde eğitimcilerin, sendikaların kamuoyuna yansıyan görüşleri ile Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nun Cumhurbaşkanı’na sunduğu değerlendirme raporunun da etkili olduğu belirtiliyor. Bazı eğitimciler, sistemin değişmesi halinde çok sayıda öğretmenin norm fazlası durumunda kalacağına dikkat çekmişti. Ayrıca başta kız çocukları olmak üzere son yıllarda ortaöğretimde yakalanan yüksek okullaşma oranlarının korunması gerektiği, değişikliğin eğitime erişimi olumsuz etkileyebileceği de vurgulanmıştı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler