Eğitim MEB E-okul sistemi nasıl kullanılıyor?

MEB E-okul sistemi nasıl kullanılıyor?

10.06.2016 - 10:41 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi sayesinde öğrencilerinizin karne notlarını öğrenebilirsiniz. E-okul sistemi üzerinde öğrencilere ait not bilgilerinin yanı sıra geçmiş dönemlere ait karne bilgileri de yer almaktadır. E-okul sistemini kullanabilmek için e-okul şifresine sahip olmanız gerekmektedir.

MEB E-okul sistemi nasıl kullanılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’deki eğitim hizmetlerinin çağdaş dünya standartlarına ulaştırılabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile önemli yenilikler ve çalışmalar gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde teknoloji ve internet kullanımının daha yaygın bir hale getirilmesi ve eğitim alanında çağdaş ve gelişmiş ülkelerde yakalanan standartlarının oluşturulabilmesi amacı ile geliştirmiş olan MEBSİS eğitim yapısının önemli bir parçası olan e-Okul sistemi, Türkiye’de milyonlarca öğrencinin eğitim bilgilerini merkezi bir sistemde depoluyor. Türkiye’de ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim yaşamını sürdüren tüm öğrencilerin, okul kayıt bilgilerinden güncel eğitim durumu bilgilerine kadar son derece geniş kapsamlı eğitim verilerinin yer aldığı e-Okul sistemi ile birlikte eğitim sistemi içerisinde internet son derece aktif bir hizmet rolü üstleniyor.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern çağda velilerin günlük yaşam ve iş koşturması içerisinde çocuğunun okulu ile ilgili olarak etkin bir şekilde ilgi oluşturabilmesi zamansal yönden pek de mümkün olamayabiliyor. Bu durum öğrencilerin eğitim yaşamlarında yüksek başarıları elde edebilmeleri için son derece önemli bir etkiye sahip olan veli desteğini alamamasına neden oluyor. Bu durumun öğrenciler üzerinde yaratmış olduğu olumsuz etkileri önleyebilmek ve aynı zamanda da velilerin, öğrencilerin eğitim yaşamlarında daha aktif bir rol pozisyonuna ulaştırılabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul sistemi hizmeti açıldı.

Ocak 2007 yılında faaliyet göstermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi özellikle de tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarındaki öğrencilerin eğitim bilgilerini içeriyor. Bu durum özellikle de internet teknolojilerinin popülerleşmesi ve yaygınlaşması ile hayatının her alanında internete basit bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olan velilerin, çocuklarının en güncel okul durumu hakkında günlük iş ve yaşam koşturmasından geri kalmadan bilgi sahibi olabilmesini sağlıyor. Veliler, modern teknoloji sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde hizmete açmış olduğu e-Okul sistemine pratik bir şekilde erişim sağlayarak, çocuğunun okulundaki güncel başarı durumu ve diğer eğitim verileri hakkında ayrıntılı bilgiler alabilme şansına sahip olmasını sağlıyor.

Özellikle de Türkiye’de eğitim sistemi içerisinde velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin arasında mutlak suret ile bulunması gereken etkin eğitim ilişkisinin en sağlam ve en sağlıklı şekilde oluşturulabilmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler tarafından günün her saatinde internet erişimini mümkün olduğu her yerden son derece pratik bir şekilde kullanılabilmektedir. Veliler internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi üzerinden çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, ders programları, sözlü notları, geçmiş dönem eğitim bilgileri ve derslerine giren öğretmenleri gibi öğrencilerin eğitim yaşamlarının bir parçası olan her türlü eğitim bilgisi yer almaktadır. MEB’in bu sanal sistemindeki veli bilgilendirme sistemi sayfasına giriş işlemleri esnasında ise velilerden sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri isteniyor.