Eğitim MEB E-okul sistemi uygulaması!

MEB E-okul sistemi uygulaması!

28.06.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 yıllık tarihi ile en eski sanal eğitim portalı e-Okul sistemi yenilenen yüzü ile öğrencilere ve velilere hizmet vermeye devam ediyor. Daha pratik ve daha ilgi çekici bir ara yüz ile faaliyet göstermeye devam eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul portalından şube ortalaması da öğrenilebiliyor. Not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi güncel eğitim verilerinin öğrenilebildiği Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS), veliler tarafından sıklıkla kullanılıyor.

MEB E-okul sistemi uygulaması

Türkiye’de eğitim alanında devrim niteliğindeki yenilikleri ile son derece kaliteli ve profesyonel eğitim standartlarının oluşturulabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul sistemi ile birlikte veliler, çocuklarının okul durumu hakkında güncel ve ayrıntılı bilgilere son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilme şansını yakalıyor. Özellikle de hızla gelişen teknolojinin velilerin bulunduğu her noktadan ve her yerden internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul veli bilgilendirme sisteminin eğitim alanında çok önemli bir yere sahip olmasına neden oluyor. Türkiye’de gelişen teknolojinin bu şekilde eğitim alanında etkin bir şekilde kullanılması öğrencilerin ve velilerin aldıkları eğitim hizmetinin daha çağdaş ve daha modern koşullara ulaştırılabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin en güncel tüm eğitim içeriklerini bünyesinde barındırıyor. Öğrencilerin ilk eğitime başladıkları dönemden, ortaöğretimin sonuna kadar süren tüm eğitim yaşantısını içeren tüm eğitim ve öğrenci bilgilerini kapsayan sanal bir sistem olarak hizmet veriyor. Ocak 2007’den hizmete açılan e-Okul veli bilgilendirme sistemi bu tarihten bu yana sadece geçtiğimiz yılın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kısa süreli olarak gerçekleştirilen yenileme ve geliştirme çalışmaları dahilinde kapalı kaldı. Şu anda aktif olarak velilere ve öğrencilere hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi özellikle de yenilenen yüzü ve genişleyen hizmet yapısı ile eğitim alanında öğrencilerin en güncel tüm eğitim bilgilerini ayrıntıları ile birlikte daha etkin bir şekilde görebilme imkanı sunuyor.

Toplumun her kesiminden kişinin son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanabileceği bir ara yüze sahip olan elektronik ortam üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde veliler, her eğitim günü sonunda çocuğunun okul durumunu güncel olarak takip edebiliyor. Bu kapsamda veliler elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi, haftalık ders programı, kayıt durumu, öğrenci fotoğrafı, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve derslerine giren öğretmen bilgileri gibi bir öğrencinin tüm eğitim yaşamını içeren güncel eğitim verilerine internet kolaylığında ulaşabilme şansını yakalıyor.

Böylelikle de veliler internete erişim sağlayabildiği herhangi bir noktadan velisi olduğu öğrencinin okuldaki son durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında internet üzerinde yer alan e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. İki aşamalı bir sistem olarak hizmet veren portal üzerinde öğrenciler ve velileri için ayrı bir portal, öğretmenler için ayrı bir portal bulunuyor. Böylelikle internet üzerinde yer alan ve internete erişimin mümkün olduğu her yerden rahatlıkla kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi içerisinde bulunan her bir öğrencinin eğitim verilerinin en güncel şekilde yer alması sağlanabiliyor.