Eğitim ‘Meslek’te günde 10 saat yüz yüze eğitim

‘Meslek’te günde 10 saat yüz yüze eğitim

04.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından Bakan Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, ortaöğretim kurumlarında yüz yüze eğitim ve sınav uygulamalarıyla ilgili detaylara yer verildi.

‘Meslek’te günde 10 saat yüz yüze eğitim

 

Buna göre, hazırlık ve planlamalarını yapamadıkları için 2 Mart’ta yüz yüze eğitime başlayamayan okullar en geç 8 Mart Pazartesi yüz yüze eğitime başlayacak. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve ders arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.

Haberin Devamı

Yüksek ve çok yüksek riskli illerdeki ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında tam zamanlı uzaktan eğitime devam edilecek. Düşük ve orta riskli illerdeki ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında haftada 2 gün, günde 8 saat ve seyreltilmiş sınıf uygulaması şeklinde yüz yüze eğitim uygulanacak. Tüm illerde ortaöğretim kurumlarındaki 12’nci sınıflarda ise yüz yüze yapılacak seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla dersler haftada en az 16, en fazla 24 saat olarak planlanacak.

Sınav takvimi

Birinci dönemde sınavlarını tamamlamış okullar ikinci dönemin birinci sınavlarını 8-26 Mart’ta, birinci dönem sınavları yapamamış olanlar ise, ikinci dönemin birinci sınavlarını 29 Mart-16 Nisan arasında tamamlayacak.