Eğitim Mezunlarına hızlı istihdam sağlıyor

Mezunlarına hızlı istihdam sağlıyor

15.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Anadolu’daki vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer alırken, Türkiye’deki 78 vakıf üniversitesi içinde 9. oldu. Doluluk oranı yüzde 94’e ulaşan üniversite, mezunlarına en hızlı istihdam sağlayan ilk 10 üniversite arasına girdi.

Mezunlarına hızlı istihdam sağlıyor

Bu yıl ilk 10 bine giren, 22 öğrencinin yerleştiği üniversiteyi, Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye 2.’si Eyüp Osmanoğlu da tercih etti. Üniversite, 2021-2022 döneminde yaklaşık 8 bin 500 öğrencisiyle yüz yüze eğitim için kapılarını açacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, ulaştıkları doluluk oranıyla genel ortalamanın 20 puan üzerine çıktıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu sonuçlar, üniversitemizin potansiyelini ortaya koyması açısından son derece önemli ve doğru yolda olduğunun göstergesi. Kıymetli hocalarımızı, üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Haberin Devamı

Sonuçların HKÜ ailesinin ortak bir başarısı olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli ise yaptıkları yatırımlar ve yeniliklerin tercihlerde etkili olduğunu dile getirdi.