Eğitim Ngınx Nedir, Nasıl Çalışır? Ngınx Ne İşe Yarar?

Ngınx Nedir, Nasıl Çalışır? Ngınx Ne İşe Yarar?

05.07.2022 - 17:19 | Son Güncellenme:

NGINX bir mail istemcisi olarak geliştirilmiş ardından web sunucusuna dönüştürülmüş bir yazılım programıdır. NGINX rus asıllı yazılım mühendisi olan Igor Sysoev tarafından oluşturulmuştur. NGINX özellikle sıklıkla ziyaret edilen web sunucuları tarafından tercih edilmektedir. NGINX açık kaynaklı olarak tanımlanan bir yazılım programıdır. Çoklu bağlantıların bulunduğu ve aynı anda giriş yapıldığında hızlı şekilde cevap verme özelliğine sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ngınx Nedir, Nasıl Çalışır Ngınx Ne İşe Yarar

NGINX Rusya'nın en fazla kullandığı web sunucusu olarak ortaya çıkmış sonra global dünya genelinde kullanılmaya başlanmış aynı zamanda çokça tercih edilen bir program haline gelmiştir.

NGINX Nedir?

NGINX ilk olarak 2004 yılında açık uçlu bir yazılım programı olarak ortaya çıkan web sunucusudur. http uzantılı olarak işlevine başlamış ardından özellikle mail uzantılı programlarda baz yazılım programı olarak kullanılmaya başlamıştır.

NGINX Nasıl Çalışır?

Bir kullanıcının web sunucusuna bağlantı göndermek istediğinde öncelikle bu talep istemciye ulaşır istemci tarafından istenilen web sayfası ile bağlantıya geçer ve doğru sunucu onayını alarak istenilen adresi kullanıcıya açmaktadır. NGINX bu istemcinin hızlı ve güvenli olarak çalışmasını sağlamaktadır.

NGINX Ne İşe Yarar?

NGINX zaman kavramı olmadan eş güdüm yaşamadan aynı anda birçok talep gönderilmesi ile hızlı şekilde web sunucusuna bağlanması konusunda köprü görevi görmektedir. Web sunucu istemcilerinin arasında en hızlı ve pratik şekilde onaylarını sağlar ve kullanıcıya güvenli ortamda web sayfasını çok kısa sürede açılmasını sağlamaktadır. Yani aynı anda birçok talebi yerine getirme özelliğine sahiptir.