Eğitim Öğrenciler 'trafik dedektifi' olacak

Öğrenciler 'trafik dedektifi' olacak

13.02.2014 - 14:30 | Son Güncellenme:

3-17 yaş arasındaki öğrencilere trafik bilincini aşılamayı hedefleyen "Trafik Dedektifleri Projesi" başladı.

Öğrenciler trafik dedektifi olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Uluslararası Polis Birliği ve OPET'in desteğiyle düzenlenen "Trafik Dedektifleri Projesi" başladı. Projeyle; 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk, genç ve ailelerine trafik bilinci aşılanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

"Trafik Dedektifleri Projesi", Halide Edip Adıvar Ortaokulu Konferans Salonu'ndaki törenle başladı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ilgili kurumların yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, törende yaptığı konuşmada, trafikten kaynaklanan sorunları çözmek, kazalardan doğacak maddi ve manevi zararları en aza indirmek amacıyla düzenlenen proje çerçevesinde eğitimlere başlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Projeyle, 3 yaşından başlayarak geleceğin sürücü adaylarını trafik kurallarını bilen ve sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Öztürk, trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algıyı değiştirmeyi, Türkiye'nin trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçladıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Çocukların trafik kurallarına uymaları, uymayanları uyarmaları açısından projenin çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, "Doğup büyüdüğümüz topraklara olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye her zaman hazırız. Ülkemizin kanayan yarasının çözümü için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Törende, daha sonra, "trafik dedektifleri" tanıtım filmi izletildi, öğrencilere projeye ilişkin eğitim dokümanları dağıtıldı. Başpolis Fikret Gündüz ve polis memuru Engin Kumru ilk dersi verirken, öğrenciler aktif biçimde derse katıldı. Katılımcı öğrenciler, bundan sonra trafik konusunda daha duyarlı olacaklarını, araç kullanan büyüklerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyaracaklarını söylediler.

Projeyle, 3 yıl içinde Türkiye'nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ve genç ile ailelerine trafik bilinci aşılanması hedefleniyor. Çocuk ve gençlere "trafik dedektifi" unvanı verilerek, bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.