Eğitim Okul Destek Derneği’nden orta okul öğrencilerine ücretsiz eğitim desteği

Okul Destek Derneği’nden orta okul öğrencilerine ücretsiz eğitim desteği

28.04.2021 - 15:43 | Son Güncellenme:

Okul Destek Derneği, devlet orta okullarında okuyan öğrencilerin, farklı eğitim teknolojilerini kullanarak Millî Eğitim Bakanlığının açıkladığı müfredat ve uluslararası iyi örnekler doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerinin ders konularıyla ilgili bilgi seviyelerini artırmalarına, eleştirel düşünme, problem çözme ve analitik düşünme becerileri kazanmalarına destek olmak için kurulmuştur.

Okul Destek Derneği’nden orta okul öğrencilerine ücretsiz eğitim desteği

Devlet okullarının 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin Matematik, Fen ve Teknoloji alanlarına merak ve ilgilerini artırmayı, küçük sınıf ortamında, sınav ve not stresi olmadan, kendilerini yakın hissettikleri gönüllü eğitmenleri sayesinde kendini ifade etme, soru sorma, sorgulama becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Dernek bugün 400’e yakın gönüllü eğitmeni, 2000’e yakın öğrenci ile buluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Tamamen gönüllülük esasına göre düzenlenmiş, ücretsiz bir program olan derneğin maliyeti eğitimi desteklemek isteyen kuruluşlardan ve bireylerden bağış yoluyla karşılanmaktadır. Doğuştan dijital olan Okul Destek Derneği, tüm gönüllü ve öğrenci başvuruları ile eğitimin önemine inanan hayırseverlerin bağışlarını www.okuldestek.org adresinden almaktadır.

Okul Destek Derneği Kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Oğuz dernekle ilgili şu bilgileri verdi:

“Biz her çocuğun kaliteli eğitime erişim imkânı olması gerektiğine ve özellikle temel bilimler ve mühendislik alanında çok iyi yetişmiş bir gençliğin ülkemizin gelecek dönemde hızlı kalkınması için kritik önemde olduğuna inanan bir grup gönüllüyüz.

Haberin Devamı

Geleceğin mühendislik ve bilim insanlarını desteklemek amacıyla kurulan derneğimiz odağına matematik ve fen derslerini almıştır. Bu iki önemli branşın temelleri hem akademik olarak hem de ilgi olarak ortaokul döneminde atıldığı için biz ortaokul öğrencilerini hedefliyoruz. Bu yaşlarda sağlam bir temel oluşmadığında lise yıllarında üzerine inşa etmek çok zor oluyor.

Eğitim içeriklerimizi branşlarında uzman, merkezde görev yapan profesyonel öğretmen kadromuz hazırlamaktadır. İçerikler internet üzerindeki açık kaynaklardan, Khan Akademi Türkçe platformundan ayrıca da en başından beri en büyük destekçilerimizden olan Vitamin/Sebit içeriklerinden oluşturuluyor. Hazırlanan tüm içeriklerimizi ayrıca derneğimize gönüllü destek veren bir özel okulun branş öğretmenleri kontrol ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatı kutup yıldızımızdır. İçerikler müfredata ve haftalık kazanımlara göre hazırlanmaktadır. Hedef, öğrencinin okul ortamında gördüğü içeriği, derneğimizde verilen ders destekleri ile pekiştirmesini, konuları hayat içerisinde görmesini ve sorgulamasını sağlamaktır.

Halen 400 kadar gönüllü eğitmenimiz her hafta sınıflarıyla buluşuyorlar. Gönüllü eğitmenlerimizin yaklaşık %65’i üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Bizi çok mutlu eden bu oran, gençlerimizin sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincine sahip olduğunu ve topluma katkı sağlamak için sorumluluk almaya hazır olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

2-3 yıl içinde 5.000 uzun vadede 100.000 öğrenciye ulaşmak istiyoruz. En büyük hayalimiz bilim ve matematiğe ilgisi olan her öğrencinin imkanları ne olursa olsun programlarımızdan birine dâhil olup, gönüllülerimizin desteği sayesinde kendisine güvenen, topluma faydalı olmayı önemseyen ve geleceğin teknolojilerini yaratmak için umut dolu bir gence dönüşmesi.”