Eğitim Özür Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Özürün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Özür Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Özürün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

30.06.2022 - 01:48 | Son Güncellenme:

Özür kelimesinin birden fazla eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Bu kelimelerden en sık kullanılanı defo kelimesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Defo kelimesi dışında kusur ve mazeret kelimeleri de özür kelimesinin eş anlamlıları olarak karşımıza çıkmaktadır. Birinden özür dilendiği zaman bunun bir gerekçesi olmaktadır. Buradaki gerekçe sözcüğü de özür kelimesinin bir eş anlamlısıdır. İşte, tüm detaylar.

Özür Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Özürün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Özür kelimesinin eş anlamlı kelimesi defo kelimesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Defo kelimesi dışında da bazı sözcükler de özür kelimesinin eş anlamlısı olmaktadır. Gerekçe, kusur ve mazeret sözcükleri özür sözcüğünün eş anlamlı sözcükleridir.

Haberin Devamı

 Özür Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Özür kelimesinin kabul edilen eş anlamlı sözcüğü defo olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerekçe sözcüğü de özür kelimesinin kabul edilen başka bir eş anlamlı sözcüğü olmaktadır. Kusur ve mazeret sözcükleri de özür sözcüğüne karşılık gelmektedir.

  Özürün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir?

 Özürün eş anlamlısı olan birden fazla sözcük mevcut bulunmaktadır. Defo ve kusurlu sözcükleri özür sözcüğünün eş anlamlı sözcükleridir. Bu sözcükler dışında gerekçe sözcüğü de özür sözcüğünün eş anlamlısı olmaktadır.