Eğitim Redingot Nedir? Redingot Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Redingot Nedir? Redingot Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

10.07.2021 - 05:18 | Son Güncellenme:

İlk kez 18. yüzyılda, İngiltere'de üretilmeye başlanan redingot, günümüzde de sıklıkla giyilen bir ceket çeşididir. Erkekler için özel olarak imal edilen bu ceketlerin arkası yırtmaçlıdır. Genellikle resmi törenlerde, balolarda ve özel davetlerde giyilir. Redingot nedir? Redingot TDK sözlük anlamı ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Redingot Nedir Redingot Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Redingotların en önemli özelliği ön kısımlarının kısa, arkasının ise oldukça uzun olmasıdır. 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren kadınların giyilebileceği redingot modelleri de satışa çıkarılmıştır.

Redingot Nedir?

Ön kısmı aksesuar düğmeleriyle kaplı, tek ya da iki yırtmaçlı çeşitleri bulunan ceket modellerine redingot denir. Redingotlar birçok farklı kumaştan üretildiği için yılın dört mevsimi giyilebilir. Bu ceketler, günümüzde daha çok retro tarzda giyinmekten hoşlanan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Redingot TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Redingot kelimesi dilimize İngilizceden geçmiştir. Bu sözcük orijinal dilinde ''riding coat'' şeklinde yazılır. Riding Coat'ın Türkçe karşılığı ise binicilik ceketidir. Nispeten spor bir görünüme sahip olan bu ceketler 18. yüzyılda, profesyonel olarak binicilik sporuyla ilgilenen erkekler tarafından giyiliyordu.