Sözlük Rodeo Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rodeo Yapmak Ne Demek?

Rodeo Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rodeo Yapmak Ne Demek?

01.12.2021 - 02:49 | Son Güncellenme:

Rodeo sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı olarak önem taşıyan ve bilinmesi gereken kelimeler arasındadır. Bu anlamda Rodeo kelimesinin ne demek olduğunu araştırabilir ve buna göre doğru anlamlarda kullanabilirsiniz. Sizler için Rodeo ne demek? TDK sözlük anlamı nedir detaylarıyla derledik.

Rodeo Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Rodeo Yapmak Ne Demek

Rodeo İngilizce kökenlik bir kelime olarak dilimize yerleşmiştir. Rodeo bir binicinin at, sığır ya da boğa gibi hayvanların üzerinde durması gereken bir oyundur.

Rodeo Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Rodeo dilimize İngilizceden geçmiş ve sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. İngilizce-Türkçe çevirisinde rodeo kovboy eğlencesi, seyirciler önünde boğa, at gibi hayvanların üzerinde durma yarışması olarak bilinmektedir. Rodeo hayvanların üzerinde eyersiz durmaya dayalı oyunlardan biri olarak bilinmektedir. Rodeoda kişiler hayvanların üzerinde durmaya çalışırken seyirciler önünde kovboyluk yapmaya çalışmaktadır.

Rodeo Yapmak Ne Demek?

Rodeo yapmak kişilerin eyersiz bir şekilde hayvanlar hareket ederken üzerinde durma eğlencesi olarak bilinmektedir. Teksas eyaletine ait bir boğa güreşi olarak da bilinen oyuna rodeo denmektedir. Rodeo yapan kişilere de Bull Riders denmektedir.