Eğitim Talep edene basılı karne verilecek

Talep edene basılı karne verilecek

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2020-2021 eğitim  öğretim yılı 2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgelerini 18 Haziran’da elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açacak. Talep eden velilere basılı karne de verilebilecek. Bu yıl, Kovid-19 salgını nedeniyle okula devamda gönüllük esas alındığı için 2020-2021 eğitim yılıyla sınırlı olmak üzere öğrencilerin devam - devamsızlık bilgileri dikkate alınmayacak.

Talep edene basılı karne verilecek

Öğrencilerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarında özellikle seçmeli derslerde karışıklıkların oluşmasını önlemek için öğrenci nakil işlemleri bugün mesai saati bitimiyle kapatılacak. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler belirlenerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak.

Haberin Devamı

Yaz okulu imkânı 

Eylülde ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla okul öncesinde yaz okulları açılacak. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılabilecek.

Telafi eğitimi için oluşturulan telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yararlanabilmeleri için gerekli bilgilendirmeler yapılacak.