Eğitim Tarçın Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Tarçın Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

01.09.2021 - 02:48 | Son Güncellenme:

Tarçın, kokusu ve lezzeti ile pek çok kişinin severek tükettiği baharatlardan bir tanesidir. Bu baharat yemeklerde ve pastalarda kullanılabileceği gibi çay olarak da tüketilebilmektedir. İnsan sağlığına da pek çok faydası vardır. Tarçın ağacı nerede yetişir? Kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Tarçın Ağacı Nerede Yetişir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Tarçın baharatı toz ya da kabuk şeklinde bulunabilmektedir. Tarçın ağaçlarının dış kısımlarındaki kabukların soyulması ve ardından kurutulması ile tarçın baharatı elde edilmektedir. Bu bitki en fazla Endonezya ile Çin'de yetişmektedir.

Tarçın Ağacı Nerede Yetişir?

Tarçın baharatı hoş kokusu ile insanların ilgisini çekmektedir. Bir tarçın ağacı yaklaşık 3 yaşına geldiğinde gövdesi 50 cm kadar yukarıdan kesilmektedir. Böylece kök kısmından da yeni şıvgınlar oluşmaktadır. 3 cm uzunlukta olan bu şıvgınların kabukları soyulup kurutularak tarçın baharatı elde edilmektedir.

Tarçın ağaçlarının açmış olduğu çiçekler yeşil ya da beyaz renklerde olabilmektedir. Tarçın kabuklarının sarılma işlemi kaba kısımlarından başlamaktadır. Bu ağacın yaprakları ilk zamanlar kırmızıdır. Olgunlaştıktan sonra ise kahverengi olmaktadır. Ülkemizde bu ağaçlar botanik bahçelerde üretilmektedir. Diğer üretim yerleri; Endonezya, Madagaskar, Malezya, Brezilya, Sri Lanka şeklindedir.

Tarçın Ağacının Özellikleri Nelerdir?

Tarçın ağacı, defnegiller familyasında yer almaktadır. Boyları yaklaşık 6 ile 12 metre arasında değişiklik göstermektedir. Uzun ve silindir şekilli bir gövdesi vardır. Bu ağacın çiçekleri dalların uç kısımlarında ve ağaçların tepe kısımlarında yer almaktadır. Yeşil renkli olan bu ağacın çiçekleri oldukça küçüktür. Meyve kısımları yumurtaya benzemektedir.