Eğitim TÜBİTAK 59 yaşında

TÜBİTAK 59 yaşında

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 59. yaşını kutluyor. Bu vesileyle TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bir mesaj yayınladı.

TÜBİTAK 59 yaşında

EĞİTİM SERVİSİ -  Kurulduğu 24 Temmuz 1963 yılından bu yana TÜBİTAK’ın Türkiye’nin geleceği için kritik öneme sahip olan bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki faaliyetleri ve destekleriyle, Türkiye’nin her yerinden akademisyenin, sanayicinin, araştırmacının, girişimcinin ve öğrencinin yanında olduğuna dikkat çeken Mandal, TÜBİTAK’ın her yaşta bilim insanının desteklenmesi ve yetiştirilmesi için büyük katkılar sağladığını söyledi.

Haberin Devamı

TÜBİTAK olarak, Türkiye’nin küresel ölçekte yaşanan değişim ve dönüşümler kaynaklı risklere hazırlıklı olabilmesine ve bu ortamları fırsata dönüştürebilmesine yönelik ihtiyaç duyduğu teknolojilerin geliştirilmesine özel önem verdiklerinin altını çizen Mandal, “Bunlar arasında, Kovid-19 başta olmak üzere salgın hastalıklar, iklim değişikliği ve doğal afetlerle mücadele, yeşil ekonomi ve dijital dönüşüm kaynaklı konular yer alıyor. TÜBİTAK olarak, ‘birlikte iş yapma’ ve ‘birlikte başarma’ yaklaşımını esas alan, sonuç odaklı çözüm bulma süreçlerinin teşvik edilmesine odaklanıyoruz” dedi.