Eğitim ‘Yarı yıl tatilini öne almayacağız’

‘Yarı yıl tatilini öne almayacağız’

07.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarı yıl tatilinin öne alınmasının gündemde olmadığını açıkladı.

‘Yarı yıl tatilini öne almayacağız’

CNN Türk'e konuşan Özer, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ORAN YÜKSEK: En büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının çok yüksek olması. Bir doz aşılanma oranı yaklaşık yüzde 94, en az 2 doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 89. Yüzde 5 civarında da aşı olmayıp antikor geliştiren öğretmenimiz var. Toplamda yüzde 94.

YÜZ YÜZE EĞİTİM: Şu an için tatili bir hafta öne almak gibi bir planlamamız yok. Şu anda elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne getirmeyi gerektirmiyor. 850 bin sınıftan 3 bin 451 tane sınıf... Biz on binleri gördük Omicron yokken. 71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır, Omicron'daki hızlı yayılıma rağmen. Bazı okullarda sadece 2-3 derslik var. Birileri tatil bekliyorsa üzgünüm, şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Alarm vereceğimiz bir durum yok. Süreci yakından izliyoruz. Eğer farklı bir süreç gelişirse, Sağlık Bakanlığı ile yine görüşürüz. Okullar son kapatılacak ve ilk açılacak yerlerdir.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU: Yasalaştığında Türk eğitim tarihinde bir ilk olacak. İlk defa öğretmenlerimizin öğretmen adaylıktan başlayarak kariyerlerinin tamamı içerecek bir dizayn oluşturuluyor. Öğretmenlerdeki aday kaldırmayla ilgili sınav kaldırılacak yasalaştığı zaman. Öğretmenlerimizi okullara hazırlamakla ilgili kişisel destek vereceğiz. 10 yıl öğretmenlik yapmış olan öğretmenlerimiz yaklaşık 180 saatlik bir eğitimimizden geçecek başvurmak isteyenler, sonra yazılı sınav. Başarılı olanlar uzman öğretmen olacak. Bir derece, artı bin TL özlük haklarında iyileşme olacak. Yüksek lisans yapmışsa yazılı sınavdan muaf olacak. Yazılı sınav 180 saatlik eğitimin içeriğinden oluşturulacak. 10 yıl uzman öğretmen olan öğretmenlerimiz de 240 saatlik bir eğitimden sonra yazılı sınavdan başarılı olursa baş öğretmen olacak ve ilave bir derece, artı 2 bin TL iyileştirme yapılacak. Doktora yapmışlarsa bu sınavdan muaf olacaklar. İlla her öğretmen uzman öğretmen olmak ile ilgili bir sürece girmek zorunda değil. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Burada bir rekabet yok, gerginlik yok.                               l ANKARA Milliyet