Ekonomi 1 trilyon TL sınırını ilk 6 ayda yakaladı

1 trilyon TL sınırını ilk 6 ayda yakaladı

14.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Halkbank yılın ilk yarısı sonunda, toplam kredilerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artışla 916.6 milyar liraya yükseltti.

1 trilyon TL sınırını ilk 6 ayda yakaladı

EKONOMİ SERVİSİ  - KOBİ kredilerinin bireysel krediler hariç nakdi krediler içindeki payı yüzde 50 olarak gerçekleşen bankanın aktif büyüklüğü bu dönemde yüzde 52.1 artarak 1 trilyon 90 milyar lira oldu. Kamu öncülüğünde yatırım ortamını iyileştirici politika adımlarının küresel ekonomik etkileri sınırladığını ve yüksek katma değerli üretime ve istihdama büyük katkı verdiğini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “İhracatçı işletmelerimizin, değişmekte olan küresel tedarik zinciri içinde ticari olarak yeni fırsatlar buldukları bu dönemde, Bankamız girişimcilere, yatırımcılara, esnaf-sanatkâra ve KOBİ’lere yeni finansal seçenekler sunmaya devam etmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Esnaf payı yükseldi

Halkbank’ın geleneksel misyonu olarak sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli esnaf-sanatkâr ve KOBİ’lere yönelik kredi kullandırımlarının bu dönemde daha da arttığını vurgulayan Arslan, “Geçtiğimiz yılsonu itibarıyla 79.9 milyar liraya ulaşan bankamızın esnaf kredi bakiyesi bu yılın ilk yarısı sonunda 90.6 milyar liraya yükselirken, kredi bakiyesi bulunan esnaf sayımız da 1.1 milyon olmuştur” diye konuştu.

Ayrıca kadınların iş yaşamına katılımını teşvik etmek ve fırsat eşitliği ilkesince birer girişimci adayı olarak desteklemek üzere faaliyetlerini sürdüren Halkbank’ın kadın girişimcilere yönelik Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile kredi başlangıcından bugüne Türkiye genelinde 132 binden fazla kadın girişimciye ulaştığına ve 15.1 milyar liralık kredi hacmi oluşturduğuna dikkat çekildi. Üretime katılmaları ve istihdam olanakları oluşturmak için gençleri de destekleyen Halkbank’ın yeni ürünü ile 35 yaşını aşmamış girişimcilere yönelik genç girişimci kredisi azami 350 bin lira limitli ve 60 aya varan vade fırsatıyla sunuluyor.