Ekonomi 100 milyon liralık merkez açılıyor

100 milyon liralık merkez açılıyor

05.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cengiz Holding, yatırım değeri 100 milyon lira olan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nin, kasımda Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edileceğini açıkladı.

100 milyon liralık merkez açılıyor

Aylin Rana Aydin - Cengiz Holding, Trabzon’a 100 milyon liralık yatırım yapıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmek üzere kurulan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nin, Kasım 2022’de hizmete girmesi planlanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bir grup gazeteciye inşaat çalışmaları devam eden merkezi gezdirdi. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Cengiz Holding tarafından yapılacak olan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nin kadınlara özel bir kompleks olarak faaliyete başlayacağını dile getiren Zorluoğlu, “Merkez Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliği taşıyor. Kadın kooperatiflerine üretim yapma imkânı sağlanacak olan tesiste kadınların sosyal faaliyetlere katılabileceği, aynı zamanda da üretebilecekleri bir alan oluşturulacak” dedi. Bu alanda faaliyet gösteren istihdam merkezlerinin Türkiye’deki örneklerini de incelediklerini ve yatırımın üç ayaklı olduğunu belirten Zorluoğlu, “Atölyeler, danışma merkezi ve spor alanları olacak. 2 bin 770 metrekare alan üzerine kurulu olan iki katlı atölye binası, 10 adet atölyenin yanı sıra sosyal hizmet danışmanı, hukuk danışmanı, psikolog, çocuk gelişim uzmanı ve sosyal hizmet uzmanı da yer alacak. Bu bölümde kadınların çocuklarını bırakabilecekleri 70 metrekare oyun alanı ve 60 metrekare kreş de bulunacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yöresel üretim

Atölyelerde yöresel el dokumacılığı (peştamal), ahşap boyama, takı tasarım, kuaförlük, dikiş, aşçılık, çağrı merkezi operatörlüğü, süs eşyaları yapımı, seramik yapımı, halk oyunları, beden dili ve diksiyon gibi farklı alanlarda kurslar verileceğini kaydeden Zorluoğlu, şöyle konuştu:

“Atölyelerde kadınlar çalışıp üretim yapabilecek. Trabzon’daki kadın kooperatifleriyle iş birliği yapıyoruz. Kooperatiflerin istihdam merkezimizde üretim yapmalarını istiyoruz. Belediyenin ticari noktalarında üretilen ürünleri satıp, gelirlerini kooperatiflere verme konusunda çalışacağız. Online satış konusunda da çalışmalar sürüyor. Atölyelerde turizm alanlarında satılacak hediyelik eşyalar, yöresel ürünler üretilebilir. Bunu biraz daha kadın kooperatiflerinin yönlendirmesine bırakıyoruz.”

Haberin Devamı

Tesisin Kasım 2022’de tamamlanmasını beklediklerini belirten Zorluoğlu, “Merkez 100 milyon liralık yatırımla yapılıyor, Cengiz Holding yatırımı üstleniyor. Merkezin ismi henüz netleşmedi, önümüzdeki süreçte belli olacaktır. 2023 yılına böyle bir tesisle girmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Sportif faaliyetler

Verilen bilgilere göre, kadınların sportif faaliyetlere katılımları için de teşvik edileceği merkezde, kadınlara özel yüzme havuzu, fitness salonları, çok amaçlı salonlar, kafeterya, çocuk oyun alanları ve ayrıca Kadın ve Aile Danışma Merkezi de bulunacak. Merkez, 11 bin metrekare alan üzerine kurulu, 10 bin 280 metrekare kapalı alana sahip üç binadan oluşuyor. Tek katlı konferans salonu binasında çok amaçlı salon ve toplantı odası yer alacak. Üç katlı havuz binasında ise yarı olimpik yüzme havuzu ve kafeterya, üst katta fitness, buhar odası ve sauna bulunuyor. Eğitmenler eşliğinde yüzme eğitimleri de verilecek.