Ekonomi ‘100 yıl daha Türkiye’deyiz’

‘100 yıl daha Türkiye’deyiz’

03.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding, Türkiye’nin BP için stratejik bir ülke olduğunu belirterek, “Şartlar elverirse en az bir yüzyıl daha buradayız” dedi

‘100 yıl daha Türkiye’deyiz’

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding, tüm dünyada 100’üncü yılını kutlayan şirket sayısı çok az iken BP’nin, Türkiye’de 100’üncü yılını kutladığına dikkat çekerek, “Türkiye, BP için çok önemli ve stratejik bir ülke, aynı zamanda akaryakıt sektöründe BP için dünyadaki en önemli 5 ülkeden biri. Şartlar elverdiği takdirde en az bir yüzyıl daha Türkiye’deyiz” dedi.
Türkiye’de 1912 yılında faaliyete başlayan BP Türkiye, 100’üncü yılını düzenlediği gala gecesiyle kutladı. Richard Harding, Türkiye’ye bir asırdır yaptıkları yatırımların artarak devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Bir asırlık başarının gururu gelecek için önemli sorumluluklar yüklüyor. 100 yıllık geçmiş, aslında yeni bir başlangıç. Küresel vizyonumuz doğrultusunda, Türk ekonomisi ve enerji sektörüne katkımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Harding, BP Türkiye olarak, akaryakıt, oto LPG, madeni yağlar, havacılık, uluslararası petrol ve doğalgaz boru hatları faaliyetlerini daha da büyüteceklerini söyledi.

Haberin Devamı

DESTEKLEDİĞİ SPORCULARLA EL ELE

BP, Türkiye’deki faaliyetlerinin 100’üncü yılını, Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda destek verdiği Türk sporcularla birlikte kutladı. Şirketin Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda bireysel olarak destek verdiği 13 milli sporcudan milli okçu Doğan Hancı, milli halterci Çiğdem Dede, milli yüzücü Özlem Baykız, milli yüzü Beytullah Eroğlu, milli judocu Gülşah Kocatürk, milli yelkenci Nazlı Çağla Dönertaş ve milli güreşçi Rıza Kayaalp sahneye çıkarak mücadele ve başarılarını anlattılar.

Yazarlar