Ekonomi 16 bin markette tanzim başlıyor

16 bin markette tanzim başlıyor

27.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Artık zincir mağazalar da tanzim satış yapacak. Migros, Carrefoursa, A101, Şok ve BİM’in 16 bin şubesinde tanzim satış yeri olacak” dedi

16 bin markette tanzim başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin tanzim satış noktaları dışında zincir mağazalara da mal tedarik etmeye başlayacağını belirterek, “Migros, Carrefoursa, A101, Şok ve BİM’in toplamda 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla bu ürünler satışa sunulacak” dedi.

Haberin Devamı

Pakdemirli, Salihli Ziraat Odası’nda düzenlediği basın toplantısında, tanzim satış noktalarını Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon başta olmak üzere yurt çapında 110 noktada devreye aldıklarını, bu satışların kısa sürede hızlı bir netice vererek sebze meyve fiyatlarını yüzde 40-50 gerilettiğini söyledi.

Tanzim satış konusunda yeni bir adımın daha atıldığını kaydeden Pakdemirli, “Hızlı bir şekilde bu konuda da netice bekliyoruz. Tüketicilerimizin kaliteli ve ucuz sebze ve meyveye ulaşması anlamında önemli bir karardır” dedi.

SEVKİYAT BAŞLADI

Pakdemirli, tanzim satış noktaları haricinde zincir marketlere de tanzim satış ürünleri sevkiyatının başladığını açıkladı.

Pakdemirli, “Son zamanlarda yaşanan gıda, yaş meyve ve sebze fiyatlarındaki üretici ve tüketici aleyhine yaşanan spekülatif fiyat artışlarının devlet eliyle üretici ve tüketici lehine regüle edilmesi amacıyla tanzim satış noktaları oluşturulmuştu. Şimdi de bunların yanı sıra ulusal market zincirlerinin şubelerine tanzim satış kapsamında belirli ürün gruplarında ürün tedariki yapılmaya başlanmıştır” dedi.

Haberin Devamı

ZEYTİNE DE PRİM MÜJDESİ

Bakan Pakdemirli, zeytinyağının ardından zeytine de destek olma kararı aldıklarını ifade ederek, “Bildiğiniz üzere zeytinyağında 80 kuruş bir primimiz vardı. Tane zeytine de prim vermeye başlıyoruz, rakamlar 15 kuruş ile 25 kuruş arası olabilir. Onu henüz arkadaşlar çalışıyor. Ama bundan sonra zeytin üreticimiz de tane zeytine prim almış olacak. Egeli üreticilerimize müjdesini buradan verelim” diye konuştu.

16 bin markette tanzim başlıyor

9 ÇEŞİT ÜRÜN VAR

Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon büyükşehir belediyelerinin iş birliğiyle yürütülen bu proje kapsamında, 110 tanzim satış noktasına ürün tedariki yapıldığını kaydeden Pakdemirli, şunları söyledi:

“Tarım kredi kooperatiflerinin Ankara, Sakarya, Balıkesir, Konya, Kayseri, Antalya, İzmir, Kütahya ve Mersin bölge birliklerine bağlı 51 kooperatif tarafından projenin başladığı 8 Şubat 2019 tarihinden bu yana Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon büyükşehir belediyelerine domates, patates, soğan, biber, kabak, patlıcan, salatalık, ıspanak ve elma olmak üzere 9 çeşit ürün sevkiyatı yapılmıştır. 110 tanzim satış noktasının yanı sıra ayrıca ulusal market zincirlilerinin toplamda yaklaşık 16 bin şubesine tanzim satış kapsamında belirli ürün gruplarında tarım kredi kooperatiflerince ürün tedariki yapılmaya başlanmıştır.”