Ekonomi 20 bin kişi 2017’ye ‘doruk’ta girecek

20 bin kişi 2017’ye ‘doruk’ta girecek

15.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Yılbaşında kayak merkezleri full çekecek. 20 bin kişi yeni yılı kayak merkezlerinde karşılayacak” dedi. Yurtdışına çıkacakların ilk tercihi ise yine Avrupa

20 bin kişi 2017’ye ‘doruk’ta girecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, kayak merkezlerinde yılbaşı rezervasyonlarının dolmak üzere olduğunu belirterek, “Bu yılbaşında Uludağ, Sarıkamış, Erciyes, Palandöken, Kartepe, Ilgaz, Davraz, Kartalkaya ‘full’ çekecek. Günübirlik gelenler dahil toplam 20 bin yerli turist yeni yıla kayak merkezlerinde girecek” dedi.

Haberin Devamı

Ulusoy, “Özellikle yılbaşı turları başta olmak üzere ocak ayında okulların tatile girmesiyle birlikle kayak merkezlerine ilgi yoğun olacak” diye konuştu.

300 bin yabancı geliyor

Kayak merkezlerinin açık olduğu Aralık 2015 ve Şubat 2016 döneminde Türkiye’yi, 3.8 milyon yabancı ve 1 milyon da yurtışında yaşayan Türk vatandaşının ziyaret ettiğini kaydeden Ulusoy, “Ülkemizdeki kayak turizmi tesislerinin artmasıyla birlikte bu alanda önemli bir potansiyel oluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanmış net bir veri olmamakla birlikte ülkemize kayak turizmi için gelen yabancı ziyaretçi sayısının 250 - 300 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir” dedi.

20 bin kişi 2017’ye ‘doruk’ta girecek

Yılbaşı turlarında Uludağ başta olmak üzere Kartalkaya, Palandöken, Kartepe, Erciyes ve Sarıkamış kayak merkezlerinin tam doluluğa ulaşacağını kaydeden Ulusoy, “Yurtdışında ise Mavrovo (Makedonya) ve Bansko (Bulgaristan) yoğun ilgi görüyor. Kış turizminde yurtdışı turlarda fiyatlar 149 euro’dan başlayıp gidilecek destinasyona göre çok daha üst seviyelere kadar çıkabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Yılı konserlerle karşılayacaklar

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, yılbaşı rezervasyonları için özellikle ayın son haftasına bakmak gerektiğini belirterek, “Biraz daha yeni yıl havasına girilmesiyle hareket artacaktır. Otellerde yılbaşı programları çok fazla. Talep durumu yılbaşından bir önceki hafta daha net ortaya çıkacak” dedi.

Öte yandan oteller yılbaşı için çok yoğun konser programları hazırladı. Kıbrıs Elexsus’ta Koray Avcı, Kaya Artemis’te Muazzez Ersoy, Acapulco’da Gülben Ergen, Merit’te Ferhat Göçer, Cratos’ta Serdar Ortaç sahne alacak. İstanbul’da Elite World Otelleri gala ve İlham Gencerle yeni yıla girecek.

Romantik şehirlerin cazibesi...

Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü Cenk Okumuş, dünyanın farklı noktalarında, birbirinden güzel yeni yıl gösterilerine yakından şahit olmak isteyenlerin başta Amsterdam, Riga, Budapeşte, Roma, Barselona, Prag olmak üzere Avrupa’nın romantik şehirlerini tercih ettiklerini söyledi. Okumuş, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

20 bin kişi 2017’ye ‘doruk’ta girecek

“Amsterdam yılbaşında eğlencenin zirve yaptığı şehirlerden biri.Şehrin sokakları coşkulu havai fişek gösterileri, dans partileri tatilcileri bekliyor. Tur fiyatı 449 euro’dan başlıyor.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte, tam anlamıyla bir romantizm kenti. Osmanlı’dan izler taşıyan kent, görkemli yapıları, müzeleri ve kafeleri ile unutulmaz bir tatil vaat ediyor. Tur fiyatı 399 euro’dan başlıyor.

Barselona; havai fişek gösterileri, partileri, geleneksel kutlamaları ile yılbaşının en görkemli ve eğlenceli yaşandığı şehirlerden bir diğeri. Tur fiyatı 349 euro’dan başlıyor.

Yılbaşı ruhuyla baştan sona süslenmiş sokaklar, Charles Köprüsü, caz barlarıyla ünlü Prag seyahati 499 euro’dan başlıyor.

Yılbaşında görkemli kutlamalara sahne olan Roma’da Colosseum, Vatikan Meydanı, İspanyol Merdivenleri ve Aşk Çeşmesi gece 12’yi vurduğunda gökyüzünü aydınlatan havai fişeklerle bambaşka bir atmosfere bürünüyor.”