Ekonomi 25 milyon özgeçmiş ondan soruluyor

25 milyon özgeçmiş ondan soruluyor

11.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

1999’da Türkiye’nin ilk online işe alım platformu olarak kurulan kariyer.net’in radarında artık mavi yakalı çalışanlar da var. Bilindiği gibi beden gücüyle ücret ya da maaş karşılığı çalışan işçiler mavi yakalı, daha çok zihinsel güçle, masa başı çalışanlar ise beyaz yakalı olarak adlandırılıyor.

25 milyon özgeçmiş ondan soruluyor

Kariyer.net, sadece mavi yakalılar için geliştirilmiş ‘İşin Olsun’ adlı mobil uygulamayı hizmete sundu. Şubatta Kariyer.net Genel Müdürü olan Fatih Uysal projeyi çok önemsediğini belirtiyor. Uysal, 7 yıllık Vodafone kariyerinin ardından yeni bir heyecan arayışıyla bu göreve gelmiş. Veritabanlarında Türkiye genelinde 25 milyon özgeçmiş (CV) bulunduğunu belirten Uysal son 5 yılda yaklaşık 3.1 milyon kişinin iş bulmasına aracılık ettikleri tahminini paylaştı.

İstihdam seferberliği

Yeni projeleriyle daha geniş bir alanda hizmet vereceklerini kaydeden Fatih Uysal, “Mavi yakalı adaylar CV doldurmak istemiyor. Kariyer hedefleri yok, amaçları iş bulup para kazanmak. İşin Olsun’un geliştirilmesinde mavi yakalı adaylardan alınan bu geribildirim de etkili oldu. İş arayan garson, aşçı, teknisyen, işçi gibi mavi yakalı adayların en kısa zamanda doğru işi, küçük ve orta boy işletmelerin ise en doğru elemanı bulması sağlanıyor. Bu, iş ve eleman arayanlar için ücretsiz bir uygulama” dedi.

‘İşin Olsun’ ile mavi yakalılar için yer bazlı iş arama fırsatı yarattıklarını belirten Uysal, şöyle devam etti:

“Adaylara lokasyon bazlı iş aramayı ve işverenlere telefonla direkt ulaşma imkanını tanıyor. Adayların ve işverenlerin çok kolay kullanabileceği bir uygulama. Adaylar, evlerinin yakınındaki işleri kolayca görüyor. Çalışmak istedikleri iş için işverenleri doğrudan arayıp görüşebiliyor. İşverenler uygulama üzerinden ilanlarını ücretsiz olarak yayınlayabiliyor.”

Uysal, İstihdam Seferberliği’ne katkı sağlamak amacıyla 3 aydan fazla işsiz olan kariyer.net üyesi adayların işverene daha öncelikli ulaşmasını sağladıklarını bilgisini de verdi.

Haberin Devamı