Ekonomi 280 milyar dolarlık çip yasasına imza

280 milyar dolarlık çip yasasına imza

11.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, çip üretimi için daha önce ABD Kongresi tarafından onaylanan 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası’nı imzaladı.

280 milyar dolarlık çip yasasına imza

Biden, “Bugün imzaladığım Çip ve Bilim Yasası, ABD için nesilde bir kez yapılan bir yatırımdır ve Amerikan halkının gurur duyabileceği bir yasadır” dedi.

Haberin Devamı

İstihdam yaratacak

Yasanın ülkedeki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler tarafından desteklendiğini de ifade eden Biden, “Çip ve Bilim Yasası Amerika’da yarı iletken üretme çabalarımızı güçlendiriyor ve bu yatırım tek başına 40 bin iş istihdamı sağlayacak” diye konuştu.

Biden, yeni yasa için yapılan yatırımın gelecek 6 ay boyunca yarı iletken fabrikalarının inşa edileceği ve sadece inşa sürecinin tek başına 1 milyondan fazla iş istihdamı sağlayacağını bildiren bir analize atıfta bulundu. Joe Biden, iş insanlarına seslenerek, “Tüm kaynaklarımızı kanalize edebiliriz. Hepsinden önemlisi insanlarımızın tüm yeteneklerini ulusumuz ve dünya için daha büyük bir umut ve fırsat ölçüsünde kanalize edebiliriz. İyi iş olanakları sağlamak için çalışanları güçlendirin. Ekonomiyi büyütün, bunu sadece zenginler için değil, herkes için yapın” ifadelerini kullandı.