Ekonomi 3600 EK GÖSTERGE HABERLERİ: 3600 ek gösterge nedir, son durum ne, kimleri kapsayacak?

3600 EK GÖSTERGE HABERLERİ: 3600 ek gösterge nedir, son durum ne, kimleri kapsayacak?

18.03.2022 - 10:09 | Son Güncellenme:

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. 3600 ek göstergede ikinci toplantı gerçekleşti. Sürecin hızlanması ile birlikte ek göstergede detaylar ne merak ediliyor. Peki, 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsayacak?

3600 EK GÖSTERGE HABERLERİ: 3600 ek gösterge nedir, son durum ne, kimleri kapsayacak

3600 ek göstergede son dakika haberleri... Ek göstergede yol haritasının belirlenmesi için ikinci toplantı gerçekleşti. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın “Toplantıda, ek gösterge düzenlemesinin çerçevesine dair teknik tartışmalar yapıldı. Bizim temel yaklaşımımız sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir.”

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

Kamunun da bir taslak çalışması olduğuna işaret eden Yalçın, “Bu taslak bizimle paylaşılmadı, bunun yerine bizim hizmet bazlı yaklaşımımız alınmak istendi” dedi.

Posta'nın haberine göre, bundan sonraki süreçte 10 Mayıs’ta üçüncü kez bir araya geleceklerini aktaran Yalçın, “10 Mayıs’a kadar konfederasyonumuzun mutfağıyla Çalışma Genel Müdürlüğü görüşerek iş belli bir yere kadar taşınacak. Çalışma Genel Müdürlüğü, hizmet kollarımızın başkanlarını ve teknik ekiplerini dinleyerek, herhangi bir boşluk olmaması için süreç yönetimi yapacak” diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Yapılan çalışmaların odak noktasında emekliler var. Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının çalışırken maaşlarının, Emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor.

Haberin Devamı

EK GÖSTERGEYE GÖRE ÇALIŞAN VE EMEKLİ SAYISI

3600 EK GÖSTERGE HABERLERİ: 3600 ek gösterge nedir, son durum ne, kimleri kapsayacak