Ekonomi ‘3600’ için maliyet ve kapsam çalışması

‘3600’ için maliyet ve kapsam çalışması

07.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurlara 3600 ek gösterge için alternatif maliyet modeli, hangi unsur ve sürelerde çalışan kamu personelini içine alacağı ile ilgili çalışma yapıldığını bildirdi.

‘3600’ için maliyet ve kapsam çalışması

MİTHAT YURDAKUL Ankara - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bilgin, memurlara 3600 ek göstergenin vaat olmaktan çıktığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Onu toplu sözleşme metnine koyduk, uygulamak zorundayız. Çalışma grubunu bakanlıkta oluşturduk. Alternatif maliyet modelleri çıkarıyorlar, kapsayıcılığının ne kadar geniş ne kadar dar olacağı, hangi unsurları, hangi süreleri, hangi sürelerde çalışan kamu personelini kapsayacağına dair çalışmalar yapıyoruz. Sonra, sonra Ekonomi Bakanlığı, Devlet Personel ve sendikalarla bir araya geleceğiz” dedi.

‘Kimin yakını olduğuna bakmayız’

Bilgin, CHP milletvekillerinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir yakınının SGK yolsuzluğu iddialarına da şu yanıtı verdi: “Birtakım isimler sayıldı. Bu bürokratları değiştirmemiz doğrudan doğruya bu mücadelede daha etkin bir ekip kurma arayışından dolayıdır. Elimize ulaşan bilgilerden, soruşturmalardan kaynaklanmaktadır. Herhangi bir yolsuzluğa asla müsaade etmeyiz. Bu konuda sizin duyumunuz varsa bunu da bana iletin. Bu konuda sonuna kadar gideceğiz. Çalınmasına, çırpılmasına, yolsuzluk yapılmasına, istismar edilmesine asla izin vermeyiz. Biz kimin yakını olduğuna bakmayız. Bu yolsuzluğu ben ortaya çıkarttım. Kimse de beni aramamıştır, ‘Vedat Bey bu benim yakınımdır’. Bu iddialar sosyal medyada çıkan iddialardır. Ciddiye almıyorum.”