Ekonomi 46 milyon dolar yatırım yapacak

46 milyon dolar yatırım yapacak

26.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, Banvit BRF olarak Türkiye’de yaklaşık 46 milyon dolar tutarında bir yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını duyurdu.

46 milyon dolar yatırım yapacak

Gündüz, Banvit BRF’nin yeni yatırımına ilişkin toplantıda yaptığı konuşmada, Banvit olarak 1968 yılından bugüne sektörde  başarılarla dolu 53 yılı geride bıraktıklarını, Mayıs 2017’de dünyanın önemli gıda şirketlerinden biri olan BRF ile güçlerini birleştirdiklerini anımsattı.

Haberin Devamı

BRF’nin, hayvansal gıda üretimi ve ihracatında küresel güçlerden biri konumunda bulunduğunu aktaran Gündüz, şunları kaydetti:

600 kişiye istihdam

“Şu an 117 ülkeye ürünlerini ulaştıran BRF’nin Türkiye, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi çeşitli ülkelerde 47 üretim tesisi mevcut ve yaklaşık 100 bin kadar çalışanı bulunuyor. Banvit BRF olarak ülkemizde yaklaşık 46 milyon dolar tutarında bir yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu yatırıma 2021 yılından başlayacağız ve sonraki 2 yıl içerisinde aşamalı olarak tamamlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımımız, hem  Bandırma’daki piliç üretim tesisimizi hem de Bandırma’daki ileri işlem tesisimizi kapsayacak.”

Gündüz, ileri işlem tesisinde yapacakları yeni yatırıma paralel olarak yüzde 35, piliç üretim tesisinde ise yüzde 23 ek istihdam sağlamayı planladıklarını belirterek, yatırımlar tamamlandığında yaklaşık 600 kişiye daha iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Banvit BRF AGRO Direktörü Christine Maziero Castro ise mevcut kapasite kullanım oranlarını kuluçka ve yem üretim  tesislerinde artırmaya odaklanacaklarını, bu yatırımla birlikte tesislerdeki kapasite kullanım oranlarının artması sonucu üretim kapasitelerinde de artış görüleceğini kaydetti.