Ekonomi ‘5 bin 850 teknede Türk bayrağı dalgalanıyor’

‘5 bin 850 teknede Türk bayrağı dalgalanıyor’

02.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ticari teknelerin Türk bayrağı çekmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “6 bin teknenin Türk bayrağı çekmesi hedefi belirlemiştik. Bugün 5 bin 850 ticari tekne Türk bayrağını dünyanın her yerinde başarılı şekilde dalgalandırıyor” dedi.

‘5 bin 850 teknede Türk bayrağı dalgalanıyor’

Arslan, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, denizcilikte çok sayıda yasal düzenleme yaptıklarını, dünyada ve iç sularda Türk gemilerinin daha rahat seyredebilmesine ilişkin yazılımlar geliştirdiklerini ve sistemler kurduklarını da kaydetti.

Haberin Devamı

Arslan, “Gemilerimizi dünyanın neresinde olursa olsun anlık takip edebiliyoruz. Özellikle ticari teknelerin Türk bayrağı çekmesini çok önemsiyoruz. Türkiye’nin konumundan etkin şekilde faydalanmak adına gerekli düzenlemeleri yapmaya, üst seviyede eğitimler vererek dünyaya denizci yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

‘Denizciliği geliştirdik’

Tersaneciliği geliştirmek, limanları modernleştirmek, altyapı çalışmaları yapmak suretiyle denizciliği geliştirdiklerini dile getiren Ahmet Arslan, Türkiye’nin denizcilik kaynaklı gelirlerinin artması için gayret gösterdiklerini ifade etti. Arslan, “Hem kıtalararası köprü konumumuz hem de üç tarafının denizlerle çevrili olması ülkemize stratejik ve ekonomik avantajlar getiriyor. Bu pozisyonu geliştirmek için birçok büyük liman başlattık, bu limanları karayollarımızla, emiryollarımızla, havalimanlarımızla pekiştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘5 bin 850 teknede Türk bayrağı dalgalanıyor’

‘Söz sahibi olduk’

Ahmet Arslan, uluslararası arenada gemilerin daha rahat hareket edebilmesine yönelik düzenlemeler yaptıklarını da belirterek, “Beyaz bayrak ülkesi konumumuzu pekiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO’nun 1999’dan beri üyesi olmakla birlikte, özellikle 2017’de C kategorisi üyelikte 159 üye ülkenin oy kullandığı bir ortamda 138 ülkenin oyunu alarak ikinci sıradan konsey üyesi seçildik. Denizcilikte söz sahibi haline geldik” diye konuştu.