Ekonomi 600 bin eve güneş elektriği girecek

600 bin eve güneş elektriği girecek

02.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi Santralleri - 3 (YEKA GES - 3) yarışması sonunda ağırlıklı ortalama fiyatın kilovatsaat başına 21.5 kuruş olduğunu belirterek, “Santrallerin kurulumuyla birlikte yaklaşık 6 milyar liralık yatırım hayata geçirilecek. Yılda 1.7 milyar kilovatsaat elektrik üretimiyle de 600 binden fazla hanenin elektrik ihtiyacını buradan karşılamış olacağız” dedi.

600 bin eve güneş elektriği girecek

ANKARA Milliyet - YEKA GES-3 Sözleşme İmza Töreni’nde konuşan Dönmez, bugüne kadar 2 güneş ve 2 rüzgar YEKA yarışmasının tamamlandığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Dönmez, YEKA GES-3 yarışmasına Türkiye’nin farklı şehirlerinden 700’den fazla başvuru olduğunu ifade ederek, bunun yenilenebilir enerjinin Türkiye’ye yayılması için önemli olduğunu söyledi. YEKA GES-3 yarışması sonunda ağırlıklı ortalama fiyatın kilovatsaat başına 21.5 kuruş olduğunu kaydeden Dönmez, şöyle devam etti:

“Santrallerin kurulumuyla birlikte yaklaşık 6 milyar liralık yatırım hayata geçirilecek. Yılda 1.7 milyar kilovatsaat elektrik üretimiyle de 600 binden fazla hanenin elektrik ihtiyacını buradan karşılamış olacağız.

YEKA GES-3 yarışmalarımız bir çok ilki de bünyesinde barındırdı. Yenilenebilir enerji sektöründe Türk lirası bazında belirlenen tavan fiyatı üzerinden eksiltme usulüyle yapılan ilk yarışma oldu. Kurulacak santrallerde ilk defa ‘Made in Türkiye’ etiketli invertör kullanılacak.”

 

Yazarlar