Ekonomi 70 bin kişi yaşayacak

70 bin kişi yaşayacak

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya’da Sur Yapı tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan ‘Antalya’ projesinin şantiye sahasını ziyaret etti. Sur Yapı’nın 8 milyar liralık bir yatırımla Kepez-Santral bölgesinde hayata geçirdiği mega proje ile Antalya 70 bin kişinin yaşadığı yeni bir merkez oluşturacak.

70 bin kişi yaşayacak

Projede teslimlerin de hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade eden Kurum, projenin sosyal yaşam alanlarıyla bölge için örnek olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Teslimler 2019’da

Ziyarette Bakan Kurum’a eşlik eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel de Sur Yapı kentsel dönüşüm projesinde kaba inşaatın yüzde 70 oranından tamamlandığını belirtti. Şubat ayı içerisinde 5 bin dairenin 3 bin 300 hak sahibine tapularının dağıtılacağını kaydeden Türel, 2019 içerisinde de daire teslimlerin başlayacağını vurguladı.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ise, Antalya projesinde son 10 ay içerisinde imalat rekorları kırdıklarını belirtirken, “Sadece Türkiye’de değil dünyada da kentsel dönüşüm konusunda örnek alınabilecek bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.