Ekonomi 95 milyon dolarlık yeni yatırım planı

95 milyon dolarlık yeni yatırım planı

27.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son 2 yılda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde yatırım yapan yassı alüminyum sektörünün önde gelen üreticilerinden Assan Alüminyum, 2024’e kadar 95 milyon dolarlık yeni sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştirecek.

95 milyon dolarlık yeni yatırım planı

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, son 2 yılda yaklaşık 60 milyon dolar yatırım gerçekleştiren Assan Alüminyum, 2021-2024 döneminde de değeri 95 milyon dolara ulaşacak, üretim kapasitesini 360 bin tonun üzerine taşıyacak yeni yatırımlar planlıyor. Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik  değerlerimiz ışığında faaliyetlerimizle hem ülke ekonomimize katma değer yaratmaya hem de dünyamıza ve çevremize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz.

 Global alüminyum sektörü inisiyatifi ASI’dan hem Tuzla ve Dilovası üretim tesislerimizin hem de geri dönüşüm tesisimizin  sürdürülebilirliğini tescil edici nitelikte olan provizyonel Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası’nı da aldık. 2024 yılına kadar planladığımız  yeni yatırımların odağında sürdürülebilirlik yer alacak.”

Güngör Assan Alüminyum’un yeni yatırımlarından soğuk hadde hattı yatırımı ve  eski soğuk hadde hattının kapsamlı modernizasyonunun hem yaratacağı katma değer hem de sürdürülebilirlik açısından önemine dikkat çekti.