Ekonomi 962 milyon dolarlık sendikasyon sağladı

962 milyon dolarlık sendikasyon sağladı

24.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi, yılın ilk yarısında 20 ülkeden 42 bankanın katılımı ile 962 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı.

962 milyon dolarlık sendikasyon sağladı

EKONOMİ SERVİSİ -  Bankanın sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı ilk sendikasyon işlemi olma özelliği taşıyan kredi, ihracatın finansmanı için kullanılacak. 351 milyon dolar ve 501 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden sağlanan kredinin vadesi 367 gün, maliyeti de sırasıyla libor  yüzde 2.50 ve euribor yüzde 2.25 olarak gerçekleşti. Kredinin yenilenme oranı ise yüzde 103 oldu.

Haberin Devamı

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, sağladıkları sendikasyon kredisiyle ülke ekonomisi ve Yapı Kredi’ye duyulan güveni bir kez daha tescillediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Yapı Kredi olarak güçlü sermaye yapımız, insanı merkeze alan, yenilikçi, sınır tanımayan hizmet anlayışımız ve nitelikli insan kaynağımız ile hedeflediğimiz alanlarda sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Bununla birlikte, sürdürülebilir ekonomik büyümenin bütüncül bir bakış açısıyla ancak ve ancak çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik konularının bir arada yürütülmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Her alanda tüm paydaşlarımız için uzun dönemli değer yaratmak üzerine bir yaklaşımımız var. Sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı ilk sendikasyon işlemimize imza atmaktan dolayı da çok gururluyuz. Sağladığımız bu kaynak, dış ticaret finansmanına yönlendirilecek.”