Ekonomi AB sürecine yelken dopingi

AB sürecine yelken dopingi

15.09.2010 - 17:05 | Son Güncellenme:

Cumali Varer’in bir hayalden yola çıkarak 2006 yılında hayata geçirdiği ve Fransa-Türkiye arasında Akdeniz’in zorlu sularında gerçekleşen Cap İstanbul’un dördüncü mücadelesi 19 Eylül tarihinde Fransa’nın Toulon kentinden start alacak.

AB sürecine yelken dopingi

Figaro Beneteau sınıfı teknelerin kullanıldığı bu solo (tek kişilik) mücadeleye bir Türk yelkenci de katılacak. Deneyimli yelkenci Selim Kakış, 27 tekneden oluşan Cap İstanbul filosundaki güçlü rakiplerine tek başına meydan okuyacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN TANITIMINA ANKARA’DAN DESTEK
Sportif bir mücadele olduğu kadar AB ilişkileri açısından da önemli bir konuma sahip bulunan Cap İstanbul’un rotasında bu yıl ilk kez Atina da yer alıyor.

Yarış Fransa’da başlayıp, Sicilya, Atina, Didim etaplarıyla devam edecek 1.590 millik bu büyük mücadelede teknelerin 13 Ekim’de İstanbul Ahırkapı önünde finiş alması bekleniyor. Filo daha sonra İstinye’de kurulacak olan Yarış Köyü’ne bağlanacak. Bu bir ay süresince, başta Fransız, İtalyan, Yunan ve Türk medyaları olmak üzere tüm uluslararası medyalarda Cap İstanbul macerası konuşulup, yazılacak.

Organizasyonla ilgili bilgi veren Olay Nautic Yönetim Kurulu Başkanı ve Cap İstanbul’un “Fikir Babası” Cumali Varer, Fransa’nın Cap İstanbul’u fazlasıyla önemsediğini belirterek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Fransa Savunma Bakanı ve Toulon kenti Belediye Başkanı Hubert Falco ile Hyeres kenti Belediye Başkanı Jacques Politi bize her türlü desteği veriyor. İnanılmaz bir işbirliğine tanık oluyoruz. Türkiye cephesinde de benzer bir heyecan yaşanıyor. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AB ilişkilerinden sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, Spor Bakanı Faruk Özak’ta bu uluslararası organizasyona etkin desteklerini sürdürüyorlar.”

27 AB BÜYÜKELÇİSİ BOĞAZ YARIŞINA KATILACAK

Cap İstanbul yarışının genel klasmanı belli olduktan sonra, 16 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da görkemli bir final sahne alacak.

Cap İstanbul’a katılan filo Boğaz’da “İstanbul Boğaz Trofesi” adı altında bir gösteri yarışı gerçekleştirecek. AB üyesi 27 ülkenin Büyükelçisi bu yarış için İstinye’deki Yarış Köyü’ne davet edildi. Ancak Büyükelçiler etkinlikte seyirci olmayacak, Figaro Beneteau sınıfı teknelere binerek İstanbul Boğaz Trofesi’nde bizzat yarışacak.

PROFESYONEL SOLO YARIŞTA İLK KEZ BİR TÜRK YELKENCİ
Şu ana kadar aralarında Fransız, İtalyan, İngiliz, Alman ve Portekizli yarışmacıların bulunduğu 27 ekip kaydını kesinleştirdi. Kayıtların devam edeceği ancak “güvenlik” açısından sayının 30’u aşmasına izin verilmeyeceği öğrenildi.

Yarışa katılan Figaristler arasında iki cesur “Bayan Figarist” dikkat çekiyor. İsabelle Joschke ve Jeanne Gregoire, erkek rakiplerine Akdeniz’in zorlu sularında meydan okuyacak.

Haberin Devamı

CAP İSTANBUL Açıkdeniz Solo Yelken Yarışı’na WOW Resort Hotels ana sponsor oldu
Bugüne kadar pek çok sportif organizasyona destek veren WOW Resort Hotels geleneğini bozmadı ve bu önemli yelken etkinliğini destekleme kararı aldı.

Turizm dünyasındaki 10 yıllık geçmişi ile “kurumsallaşan” ve önemli bir marka haline gelen WOW Resort oteller zinciri Fransa-Türkiye arasında gerçekleşecek Akdeniz’in en zorlu ve prestijli yelken mücadelesi CAP İSTANBUL’a sponsor oldu ve organizasyona adını verdi.

Fransa Solo Açıkdeniz Yelken Şampiyonası’nın son ayağı olan WOW CAP İSTANBUL, 19 Eylül tarihinde Fransa’nın Toulon kentinden verilecek startla başlayacak. Toplam 1.590 deniz mili mesafeli WOW CAP İSTANBUL’da Avrupa’nın en ünlü yelkencileri Figaro II Beneteau tipi teknelerle mücadele edecek.

Toplam 5 etaptan oluşan WOW CAP İSTANBUL’a katılacak olan Türk yelkenci Selim Kakış da teknesi ve antrenörü ile birlikte Fransa’ya doğru yola çıktı.

Haberin Devamı

5.000 EURO ÖDÜLLÜ SANAL OYUN