Ekonomi ABD’den Çin’e kadar para transferi

ABD’den Çin’e kadar para transferi

14.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen ödeme teknolojileri kuruluşlarından Mastercard ve global para transferi mobil uygulaması UPTION, müşterilerinin tüm dünyada kullanabilecekleri ve kur farkından etkilenmeyen ön ödemeli temassız kartı UPTION Kart için iş birliği yaptıklarını duyurdu.

ABD’den Çin’e kadar para transferi

 Buna göre, UPTION ile Mastercard Ödeme Şeması’na sahip olan UPTION Kart, döviz cinsi bir hesaba bağlanarak kur farkından etkilenmeden tüm dünyada kullanabiliyorlar. Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yurt dışı para transferi birçok tüketicinin ihtiyaç duyduğu temel bir finansal hizmet. Yılda yaklaşık 10 milyon kişi yurt dışına para transferi yapıyor. İş gücü mobilitesinin artması, yaşanan göçler, turizm ve e-ticaret bu artışın nedenleri arasında yer alıyor. Biz de Mastercard olarak büyüyen bu ihtiyacı adreslemek adına şirket politikamızı yeniden çizerek, bu alana yatırımlar yapmaya başladık. Ülkemizde kurulmuş ve uluslararası para transferi alanında faaliyet gösteren en büyük oyunculardan biri olan UPT ile bu ihtiyaca karşılık gelebilecek bir çözüm bulmak için bir araya geldik.”

 Karta ve hesaba

UPT Genel Müdürü Hakan Özat ise UPTION Kart’ın tüm dünyada TL, dolar veya euro ile harcama imkânı verdiğini belirterek, “Buna ek olarak artık UPTION kullanıcıları, dünyadaki tüm Mastercard logolu kartlara para gönderimi gerçekleştirebiliyor. Ayrıca yine Mastercard iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Cross-Border Services hizmeti ile ABD, Çin, Avrupa SEPA Bölgesi
ve İngiltere’deki banka hesaplarına para gönderimi yapabiliyoruz”
diye konuştu.