Ekonomi ‘Açık Çarşı’nın yüzde 70’ini sattı

‘Açık Çarşı’nın yüzde 70’ini sattı

28.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TOKİ güvencesinde Torkam İnşaat tarafından hayata geçirilen TORKAM E5 projesinin açık artırmaya çıkan ‘Açık Çarşı’ dükkânlarının yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğü açıklandı.

‘Açık Çarşı’nın yüzde 70’ini sattı

Buna göre, dükkânların 770 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktığı açık artırmada yüzde 32 artış sağlanırken üç saat içinde Açık Çarşı dükkânların yüzde 70’inin sahiplerini bulduğu ifade edildi. Gerçekleşen satışlar karşılığında 217 milyon lira gelir elde edildi.

Haberin Devamı

Banka, eczane, kafe, kuyumcu gibi birçok sektörün yer alacağı Açık Çarşı dükkânlarıyla alıcıların kazançlı bir yatırıma imza attıklarını belirten Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, “Bu satış ve rakam projemize olan güvenin bir göstergesidir. Çünkü ulaşım ağlarının merkezindeyiz. TORKAM E5 metrobüs durağı, otobüs ve minibüs gibi toplu ulaşım hatlarının yanı başında yer alıyor. Burada projeye özel metro durağı olacak. Yine önünden 3 milyon, içinden de 700 bin kişi ile günde 3 milyon 700 bin kişiye ticari ünitelerimiz potansiyel kazanç sağlayacak. TORKAM E5 projemiz yeni projeler için bize güzel bir örnek oldu. Yeni yatırımlarımızla ülkemize, milli gelirimize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Toplam inşaat alanı 127 bin metrekareye ulaşan projeyle bölgeye 234 rezidans daire, 117 ofis, 310 cadde dükkanı ve 896 araçlık otopark kazandırılacak. Projede teslimlerin Ekim 2020’de yapılması planlanıyor.

‘Açık Çarşı’nın yüzde 70’ini sattı